Geliri 34 Bin TL'nin Altında Olanlara TOKİ'den Konut Müjdesi!

Aylık geliri 34 bin liranın altında olan vatandaşlara TOKİ'den konut. 10 bin konut için son dakika açıklaması yapılırken illerin listesine yer verildi.

Geliri 34 Bin TL'nin Altında Olanlara TOKİ'den Konut Müjdesi!

TOKİ'den 34 Bin TL'nin Altında Geliri Olanlara Konut: 10 Bin 266 Konut Satışı

TOKİ'nin resmi internet sitesi üzerinden yapılan son dakika açıklamasında, bazı illerde yakın zamanda konut satışlarının yapılacağı duyuruldu.

Uygun Fiyata Ev Sahibi Olma Fırsatı

Uygun fiyata ev sahibi olmak isteyen vatandaşları sevindirecek haber geldi. TOKİ, ilk aşamada 14 ilde, daha sonrasında diğer illerde uygun fiyata konut satışı gerçekleştirecek.

İhale Tarihleri ve Başvuru Şartları

Toplamda 4523 konutun ihale tarihleri belirlendi. İhale tarihlerinin ardından konutların yapımına başlanacak ve ardından konut satışları gerçekleştirilecek. Peki, TOKİ başvuru şartları neler?

2023/06/14/tokii.jpg

TOKİ Konut Başvuru Şartları

TOKİ konut başvuruları için belirlenen şartlar şu şekildedir:

  1. T.C. vatandaşı olunması,
  2. Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde en az bir yıldan fazla ikamet ediliyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olunması,
  3. Başvuru sahibinin, kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının Toplu Konut İdaresi'nden konut satın almamış olması ve tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması (tarla, bağ, bahçe, köyevi ve işyeri hariç),
  4. Aylık hane halkı gelirinin en fazla net 34.000,00 TL olması. (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 34.000,00 TL olması gerekmektedir.)
  5. Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilmesi. Birden fazla başvuru yapılması halinde başvurular geçersiz sayılacaktır.

81 İlde Konut Satışları Devam Edecek

TOKİ, 81 ilde konut satışlarına devam edecek. 180 ay vadeli uygun taksitli konutlar yapılarak dar gelirli vatandaşlara uygun fiyatlara satılacak.

Aylık Taksitler ve Ödeme Detayları

  • 1+1 evler için aylık taksitler 2.000 TL ile 6.000 TL arasında,
  • 2+1 evler için aylık taksitler 2.500 TL ile 6.000 TL arasında,
  • 3+1 evler için aylık taksitler 4.000 TL ile 8.000 TL arasında değişiklik gösteriyor.

Taksitler, konutun bulunduğu şehre ve yapılacağı konumuna göre değişkenlik göstermektedir. Detaylı ödeme bilgilerine TOKİ resmi sayfasından ulaşabilirsiniz.