Faturalar o tarihten sonra kabaracak! Elektrik ve doğalgaza cep yakan zam geliyor

Elektrik ve doğal gaz fiyatlarına gelecek artış sonrasında faturalar vatandaşları isyan ettirecek. İşte o şirketten tepkiler yağmur gibi geldi.

Faturalar o tarihten sonra kabaracak! Elektrik ve doğalgaza cep yakan zam geliyor

Elektrik ve doğal gazda çift haneli zam başlığıyla beraber vatandaşlara yeni bilgiler verilirken üç şirket için de akıbetin ne olacağı belirlendi. halktv.com yazarı Olcay Aydilek, yazısında merakları giderirken iki önemli konuya değindi.

Ankara'da enerji sektörünün yönetildiği kurumlarda yoğun bir trafik yaşanırken iki farklı önemli konu yazıya alındı. 1 Ekim'den sonra geçerli olacak elektrik ve doğal gaz zam sonrasında ikinci madde ise BOTAŞ'a yüklü miktarda borç takan şehirci doğal gaz şirketlerine uygulanarak yatırım yapılır.

faturalara zam

FATURALARDA ÇİFT ZAM

Elektrik ve doğal gaza gelen zamlarla beraber elektrik şirketleri enerji yönetimi yüzde 20-30 oranında artış gösterecektir. Ankara'da doğal gaz da çift haneli zamların gündeme gelmesi isyan ettirdi.

EPDK, yapılan olağan toplantıda BOTAŞ’a doğal gaz borcu biriken borcundan ötürü üç şehirci dağıtım şirketi tarafından durum ele alındı. Toplantı sonrasında doğal gaz sektöründeki durumlar farklılık göstermesi bekleniyor. BOTAŞ'a olan ve bir süredir biriken doğal gaz borçlarını ödemeleri için 26 Eylül Salı gününe kadar süre tanındı.