Evi olmayanlara son müjde! Bu ilde yaşayanlara resmen piyango vurdu: TOKİ'den kaçmaz fırsat!

Batman Valisi Ekrem Canalp, Batmanda yaşayan vatandaşlara müjdeyi verdi. İşte detaylar....

Evi olmayanlara son müjde! Bu ilde yaşayanlara resmen piyango vurdu: TOKİ'den kaçmaz fırsat!

BU İLDE YAŞAYANLARA EV MÜJDESİ GELDİ!

Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman'da ikamet eden vatandaşlara müjdeyi verdi. Canalp Batman da yaşayan vatandaşların yeni başlayacak olan konut müjdesinden bahsetti. Proje ile ilgili detayların ilerleyen günlerde aktarılacağını belirten Vali Canalp yaşayan vatandaşlara sosyal konut müjdesi verdi. Konu ile ilgili olarak ileriki günlerde detayların aktarılacağı belirtildi.

ev

Ev fiyatlarındaki aşırı artış ve kirada oturanların yüksek ev kiraları ödemeleri vatandaşın belini bükerken Vali Canalp vatandaşların bu ev müjdesi ile ev alabileceklerini belirtti.

 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Türkiye genelinde yeni konut projelerini sürdürürken belediyeler tarafından da dar gelirliye ev sahibi olma hakkı sağlanıyor. Ev sahibi olamayan vatandaşlarda bu projeleri yakından takip ederek ev sahibi olabilmek için gün sayıyor.

PROJEYİ ANLATTI

Vali Ekrem Canalp, Batman’da yakın zamanda lansmanı yapılacak olan konut fırsatı ile ilgili olarak ev sahibi olmayı düşünenlere müjdeyi verdi. Batman’da ‘Okul Öncesi Öğrencilerine Ücretsiz Beslenme Desteği’ projesi açılışında konuşan Vali Canalp sosyal belediyecilik anlayışına vurgu yaptı. Canalp, “Hayata geçirmiş olduğumuz bir başka proje de Sosyal Konut Projesi. Bu projemiz de sosyal belediyeciliğin en önemli faaliyetlerinden bir tanesi. Vatandaşlarımızı Batman’ın en güzel bölgelerinde yaşatacağız. Sosyal konut projesinin inşallah en kısa sürede lansmanını birlikte yaptığımız zaman göreceksiniz ki en fakir durumda olan vatandaşlarımız kendileri en düşük aylık giderlerle konut sahibi olacaklar. Bunun da belediye olarak da finansmanını biz kendimiz sağlayacağız. Hem de belediyenin arsasına kat karşılığı olarak ihaleye çıkacağız ve konut arsa karşılığı olarak belediyeye verilecek. Geri kalan konutta müteahhitten kim alırsa kendisine kalacak. Açık ihale şeklinde olacak. Belli kriterleri de ilan edeceğiz. Vatandaşlar başvuru yapabilecekler başvuruda bulunan vatandaşlarımızı noter huzurunda kura çekeceğiz” dedi.