Evde bakım maaşı, engelli maaşı, yaşlılık maaşı alanlar dikkat! Bayram ettirecek tablo açıklandı

Asgari ücret sonrasında memur zammının belli olmasıyla gözler sosyal ödemelere çevrildi. Kıdem tazminatı, engelli maaşı, evde bakım maaşı gibi ödemelere zam geldi. İşte yeni nakdi yardım tutarları haberimizde.

Evde bakım maaşı, engelli maaşı, yaşlılık maaşı alanlar dikkat! Bayram ettirecek tablo açıklandı

Temmuz ayıyla beraber 20 milyon memur ve emekli için artış haberleri gelirken memura yüzde 17.55 zamın yanında seyyanen zam uygulanmasıyla en düşük memur maaşı 22 bin TL oldu. Bununla beraber ortalama memur maaşı 25 bin TL seviyelerine yaklaştı. Emekliye gelen yüzde 25 zam sonrasında gözler nakdi yardımlara çevrilirken yeni tutarlar merak konusu oldu. İşte detaylar...

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nı tarafından yayınlanan genelge üzerinde memurların aylık katsayısı 0,509796 olarak belirlenirken, katsayıda yaşanan artış özel sektörde çalışanların tazminatlarına ve ihtiyacı olan vatandaşlara ödenen sosyal yardımlara yansıtılacağı belirtildi.

nakdi yardım

TAVAN KIDEM TAZMİNATI

Memur maaşlarına gelen zam sonrasında kıdem tazminatlarında da aynı oran üzerinden artış yaşandı. Yılındı ikinci yarısında özel sektörde çalışanlara çalıştığı her yıl için ödenecek tazminatın üst sınırı 23 bin 489 TL olarak belirlendi.

YAŞLILIK AYLIĞI

Herhangi bir kurum üzerinden sosyal güvencesi olmayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlara ödenen yaşlılık aylığı gelen zamlarla beraber artışa tabi tutuldu. 1.997 TL olan yardım ödemeleri 2 bin 348 TL olarak belirlendi. Bu ödemeden faydalanabilmek için kişinin kendi gelirine ve hane içerisinde bulunan gelirleri üzerinden hesaplama yapılarak kişi başına düşen gelir 3.800 TL'den fazla olmaması gerekir.

ENGELLİ AYLIĞI

Yüzde 40-69 aralığında engeli bulunan vatandaşlara ödenen tutar 1.874 TL

Yüzde 70 ve üzeri engeli olanlara ise 2.811 TL ödeme yapılacak.

ENGELLİ AYLIĞI YAKINI

18 yaşından küçük engelli olanlar için bakım ödemesi yapılırken bu tutar ise 1.874 TL olarak belirlendi.