Ev ve araba almak isteyenler aman dikkat! Selçuk Geçer uçuş ve çakılış tarihini bizzat açıkladı

Son günlerde yaşanan enflasyonla beraber milyonlarca vatandaşın geçim sıkıntısı arttı. Bu yaşananlarla beraber ev ve otomobil satın almak isteyen vatandaş zamanını arayış yaparak geçirse de o Uzman isimden vatandaşı şok edecek bir haber geldi. İşte detaylar…

Ev ve araba almak isteyenler aman dikkat! Selçuk Geçer uçuş ve çakılış tarihini bizzat açıkladı

Altın ve dolar piyasası için çok çarpıcı tahmin ve yorumlarda bulunan Ekonomist Selçuk Geçer bu kez altın ve dolar tahmini değil ev ve araba almak isteyenler için tahmin yaptı. Detaylar haberimizde…

banka

SELÇUK GEÇER'DEN KRİTİK UYARI 'BİRİ ÇAKILACAK BİRİ UÇACAK'

Selçuk Geçer, yakın dönem ev ve araba fiyat hareketlerindeki dalgalanmaları yorumladı. Geçer, "Biri uçacak. biri çakılacak" sözleri ile vatandaşı uyardı.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, ev ve araba fiyatlarıyla ilgili bazı önemli uyarılarda bulundu. Ev ve araba almak isteyenlere seslenen Geçer, "Birinin fiyatı yükselir, birinin fiyatı düşer." dedi.

Ekonomik şartların kötüye gittiğine, ev ve araba almanın giderek zorlaştığına işaret eden Geçer, 6 Şubat depreminden sonra ev fiyatlarının ve 2. ikinci el otomobil fiyatlarında beklenen hareketleri de açıkladı.

“OTOMOBİL FİYATLARI UÇACAK”

Küresel otomotiv sektörünün üretim üssü olan ülkelerde maliyetlerin arttığını ve bunun fiyatları etkileyeceğini kaydeden Geçer, sıfır veya ikinci el araç almayı düşünenlerin küresel ölçekte yaşanan üretim sorunlarını da dikkate almaları gerektiğini söyledi. Hükümetin otomobil fiyatlarının yükselmesini önlemek için getirdiği 6+6 kuralına değinen Geçer, otomobil fiyatlarının artacağını kaydetti.

“EV FİYATLARI ÇAKILACAK”

Artan otomobil fiyatlarına rağmen konut fiyatlarının düşmesini beklediğini söyleyen Geçer, hükümetin seçim için açıkladığı TOKİ projesinin fiyatları biraz düşüreceğini ve zayıf konut talebi nedeniyle fiyatların düşebileceğini söyledi.