Ev Sahiplerine ve Kiracılara Müjde! Devlet Desteği Artık 75 Bin TL!

Türkiye'deki vatandaşlara ev yapımında sağlanan maddi destek miktarı, yeni bir düzenleme ile arttırıldı. Prefabrik ev yapımı için daha önce 40 bin TL olarak belirlenen devlet desteği, 150 bin TL'ye çıkarıldı.

Ev Sahiplerine ve Kiracılara Müjde! Devlet Desteği Artık 75 Bin TL!

Betonarme ev yapımında ise bu destek miktarı 70 bin TL'den 200 bin TL'ye yükseltildi. Ev onarım desteği de 25 bin TL'den 75 bin TL'ye güncellendi.

Devlet Desteğinde Hangi Şartlar Aranıyor?

Destekten faydalanmak isteyen vatandaşların belirli şartları yerine getirmesi gerekiyor. Her hane için, hane içinde bulunan kişilerin ortalama geliri, asgari ücretin 1/3'ünden daha az olmalı. Ayrıca dul, yetim, engelli ve yaşlı vatandaşlar da bu prefabrik ev desteğinden yararlanabilecekler.

para-3-001.webp

Prefabrik ev yapmak isteyen vatandaşların, kendisine ait bir arsası olmalı. Aynı zamanda, destekten yararlanmak isteyenlerin kiracı olmamaları gerekiyor. Ev yapımı için başvuruda bulunacak vatandaşlar, arsanın tam hisseli tapusuna sahip olmaları gerekiyor.

Betonarme ev yapımı için destek almak isteyenlerin, yine kendilerine ait bir arsalarının olması gerekmektedir. Bu şartı sağlayan vatandaşlar, ev yapımı için gerekli destekten faydalanabilecekler.

Ev Onarım Desteği İçin Şartlar

Ev onarım desteği almak isteyen vatandaşların da başvuru yapabilmeleri için, arsanın tam hisseli tapusuna sahip olmaları gerekmektedir. Bu şartı sağlayan vatandaşlar, evlerinin onarımı için gerekli olan desteği alabilecekler.

Başvurular Nereye Yapılacak?

Ev yapımı ve onarım desteği almak isteyen vatandaşların, başvurularını Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na (SYDV) yapmaları gerekiyor. SYDV temsilcilikleri genellikle ilçe kaymakamlığı ve il valiliği binalarının içinde bulunmaktadır.