Ev sahibi olmak isteyen EYT'lilere dev kıyak! Tam yüzde 40'lık indirimi buna uyan kapacak

Konut almak için kredi arayışında olan EYT'llere özel fırsatlar sunuldu. Emlak vergisi muafiyeti yanında yeni avantaj herkesi heyecanlandırdı.

Ev sahibi olmak isteyen EYT'lilere dev kıyak! Tam yüzde 40'lık indirimi buna uyan kapacak

200 metrekareyi geçmeyen tek evleri için emlak vergisi ödemesi yapılmayacağı bilgisi verildi. 2023 senesinde emekliliğe hak kazanan EYT'li vatandaşlara emlak muafiyeti sunulurken 2024 yılıyla beraber başlatılacağı açıklandı. Konut kredisi ile yeni ev sahibi EYT'li vatandaşlara emlak vergisi düzenlemesi gündeme damgasını vurdu.

EYT'lilere emlak muafiyeti

BDDK son paylaştığı verilere bakılarak bu yılın ilk 9 ayında kullanılan konut kredisi tutarı 445 milyar TL'yi geçerken finansman desteği için 2 farklı kredi seçeneği sunuldu. Sigortası olmayan vatandaşlar için faiz ödemelerden sigorta yaptıran kişiler ise az faiz oranıyla kredi borcunu hayatın beklenmedik sürprizlerine karşı güvence altına alınır. Hayat sigortasında konut kredisi olan kişilere sigorta poliçelerinde yüzde 40'a kadar tasarruf verildi.

EYT'lilere özel konut kredisinde yardımcı olunurken maaş ve gelirlere bakılarak ideal ev tutarı, tapu harcı, emlakçı komisyonu, taşınma masrafları giderlerinde hesaplamalar kolayca yapılmaktadır.