Ev hanımlarına emeklilik yolu göründü! Bu miktarı ödeyen aylık maaşa bağlanacak

Çalışma fırsatı olmayan ev hanımlarına emeklilik müjdesi! Bu şartları taşıyan emeklilik maaşı alacak! Tüm detaylar haberimizde.

Ev hanımlarına emeklilik yolu göründü! Bu miktarı ödeyen aylık maaşa bağlanacak

Emekli olmak isteyen ev hanımlarının yüzü bu haberle gülecek! Prim tutarları açıklandı! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

EV HANIMLARININ PRİM ÖDEMELERİ BELLİ OLDU

Emekli olmak isteyen ev hanımlarına geçtiğimiz dönemde önemli müjdeler verilmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamalara göre isteğe bağlı emeklilik primleri belli oldu. Ev hanımlarının isteğe bağlı emeklilik durumunda 3'te 1'lik kısmı devlet tarafından karşılanacak. 

ev hanımlarının emeklilik prim tutarları

Emekli olmak isteyen ev hanımları 4 bin 292 TL ödeme tutarı yapılacak. Devlet ise bu tutarın üçte birlik kısmını karşılayacak. Yani emekli olmak isteyen ev hanımları 2 bin 862 TL öderken devlet 1430 TL tutarını karşılayacak. Bu tutarı karşılayan ev hanımı en düşük emekli tutarından emeklilik maaşı almaya hak kazanacak. Yapılan emeklilik sistemiyle ev hanımlarının prim ve yaş şartları da düzenlenmiş olacak. Düzenleme kapsamında çocuk sayısı, engelli olan çocuk sayısı, bakmakla yükümlü olunan sağlık sorunu gibi durumlar da emekliliği etkileyecek.