Ev almak isteyene 500 bin TL devletten! Geri ödemesi olmayacak

Devletten konut kampanyası! Ev almak isteyen vatandaşlara devletten 500 bin TL ödeme desteği verilmektedir. Peki şartlar nelerdir? İşte ayrıntılar.

Ev almak isteyene 500 bin TL devletten! Geri ödemesi olmayacak

Ev almak isteyen vatandaşlar, alışılmışın dışında fiyat artışının ardından ev sahibi olmakta zorlanıyor. Devlet, 500 bin TL'ye kadar daire almak isteyen vatandaşlara destek veriyor. Ücretsiz devlet desteği almak isteyen vatandaşlar için koşullar belirlendi.

Ülkemizde daire fiyatları artmaya devam ediyor. Bu durum ev sahibi olmak isteyen birçok vatandaş için her geçen gün daha da zorlaşıyor. Devlet, konut sahibi vatandaşlara 500 bin TL destek sağlıyor. Konut fiyatlarından etkilenen yoksul vatandaşlara yönelik destek koşulları belirlendi.

ev

DEVLETTEN 500 BİN TL KONUT DESTEĞİ

Devlet, ev satın almak isteyen vatandaşları teşvik ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı uygun vatandaşlara konut alımını desteklemektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ikamet koşulları belirlendi. Şartlarda 18 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir. 3 çocuğu olan ve eşi vefat eden kadınlara barınma ihtiyacını karşılamak için konut ödeniyor.

KONUT DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile Bakanlığı'ndan konut almak isteyen vatandaşın gelir desteği ve dayanışma fonuna başvurması gerekiyor. Başvurular alındıktan sonra değerlendirme sürecine dahil edilecektir. Devlet, hak sahibi vatandaşlara 500 bin TL'ye kadar maddi destek ödüyor.

DEVLETTEN KONUT DESTEĞİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na ait konutların ödemesi anında ödeniyor. Daire almak isteyenlere tek seferlik, ev yaptırmak isteyenlere ise 3 taksitte ödeme yapılacak. 500 bin TL'lik paranın 3 taksitle ödenmesi durumunda ödemelerin ne kadar süre ile yapılacağına Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu karar veriyor.

ev

KAMU BANKASINDAN KONUT DESTEĞİ

Kamu bankası Ziraat Bankası, devlet desteğinin yanı sıra konut hesabıyla ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara da destek sunuyor. TL cinsinden konut hesabı açılarak aylık ödemeler belirlenebiliyor. Bu hesaptaki birikimlerle ev sahibi olmanız mümkün. 36- 47 aylık hesaplarda devletin mali katkısı yüzde 15'tir. 48 ila 59 ay düzenli ödemeli hesaplarda devlet oranı yüzde 18'dir. En az 60 ay düzenli ödemesi olan hesaplarda devlet payının yüzde 20'si hesaba alacak kaydedilecek.

Konut hesabı ile daire sahibi olmak isteyen vatandaşlar, çekim hakkını ihlal etmeden ve düzenli ödemelerle haklarını alabiliyor. Ayrıca evin satın alındığı tarihe kadar düzenli birikimlerin sürdürülmesi gerekmektedir. Devlet katkısının açık konut hesabına yansıyabilmesi için en az 36 ay düzenli birikim yapmanız gerekmektedir. Hesap 1 aylık veya 3 aylık taksitlerle ödenebilir. Konut hesabınızı istediğiniz zaman kapatabilirsiniz.