Erdoğan'ın Bomba Açıklaması: Memurlara 33 Bin TL'lik Müjde!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur maaşları konusunda önemli bir adım attı. Emekli maaşları, 3600 ek gösterge ve destek ödemeleri derken şimdi sıra memur maaşında. Yeni yıla girerken memur maaşları ne kadar artacak? Memur maaşı 33 bin TL olacak mı?

Erdoğan'ın Bomba Açıklaması: Memurlara 33 Bin TL'lik Müjde!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kamu çalışanları ve emekliler için gelecek yıl beklenen maaş artışlarını duyurdu. Bakan Işıkhan, Ocak 2024'te yapılması planlanan maaş güncellemesiyle, en düşük devlet memuru maaşının 22 bin 17 liradan yaklaşık 33 bin liraya yükseleceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Emeklilere Maaş Zammı Talimatı Verdi

Ayrıca, Bakan Işıkhan emekli maaşları konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın direktifleri doğrultusunda çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Çalışmanın sonuçlandırılmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacağı açıklandı.

EYT Maaşları Ne Zaman Ödenecek?

Bakan, EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) konusunda da 1 milyon 899 bin kişinin emeklilik işlemlerinin tamamlandığını ve kalan kişilerin de yıl sonuna kadar emekli maaşlarına kavuşacağını söyledi.

2023/06/15/para14.jpg

Destek Ödemelerinde Yeni Düzenleme

Seçim vaatleri kapsamında gerçekleştirilecek sosyal güvenlik reformlarına da değinen Işıkhan, BAĞ-KUR prim gün sayısının 9 binden 7 bin 200'e indirileceğini ve SSK'lılarla eşit olacağını belirtti. Ayrıca, ev kadınlarına isteğe bağlı olarak prim desteği sağlanacağı ve Aile Koruma Kalkanı kapsamında ailelerin sigorta primlerinin karşılanacağı ifade edildi.

3600 Ek Gösterge: Gelişmeler Ne Yönünde?

Son olarak, Bakan Işıkhan, tüm birinci derece devlet memurlarına 3600 ek gösterge verileceğini ve yaşlı bakım sigortası uygulamasının da hayata geçirileceğini duyurdu.