En Düşük Maaşta Beklenti 10 Bin TL'ye Ulaşabilecek mi? SGK Uzmanı Açıklıyor

SGK Uzmanı: En Düşük Emekli Maaşı 10 Bin TL'yi Bulabilir! Yeni zam süreci ve beklentilerle ilgili detaylar. Emekli maaşı artışları yakından takip edilmeli. Güncel bilgiler için okumaya devam edin.

En Düşük Maaşta Beklenti 10 Bin TL'ye Ulaşabilecek mi? SGK Uzmanı Açıklıyor

Emekli maaşlarına dair heyecan verici gelişmeler yaşanıyor. SGK Uzmanı tarafından yapılan açıklamalar, en düşük emekli maaşının 10 bin TL'ye yükselebileceğini ortaya koydu. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, bu yeni zamla ne zaman tanışacak? Öte yandan, bu zam gerçekten hayata geçirilecek mi?

Temmuz Ayında Emekli Maaşlarına Yansıyan Artış

Emekli maaşları her dönemde olduğu gibi temmuz ayında da enflasyon oranlarına göre artış gösterdi. Haziran ayının enflasyon verileri, TÜİK tarafından 5 Temmuz'da açıklanmıştı. Bu veriler ışığında, emekli maaşlarına yapılacak artışlar hesaplandı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için bu dönemde yüzde 19.77'lik bir enflasyon zammı belirlendi. Üstelik refah payı da hesaba katıldığında, toplamda emekli maaşlarında yüzde 25'lik bir artış yaşandı. Bu artışlar, temmuz ayı içerisinde emeklilerin hesaplarına yatırıldı.

2023/06/14/para14.jpg

Emekli Maaşlarında Beklenti: 10 Bin TL Sınırını Aşabilecek mi?

Ancak, yıl içerisinde en düşük emekli maaşına eklenen ara zamın da göz önünde bulundurulmasıyla, en düşük maaşın 7.500 TL'ye sabitlenmesi durumu, ek bir zam olup olmayacağı sorularını gündeme getirdi. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, sosyal medya üzerinden bu konuda bir tahminde bulundu. Erdursun'a göre, ekim ayında en düşük emekli maaşı 10.000 TL'yi bulabilir. Bu dönemde, yıl içinde 5.500 TL olan en düşük maaş, 2.000 TL'lik ara zamla birlikte 7.500 TL'ye çıkarılmıştı. Dolayısıyla temmuz ayındaki zam, kök maaş üzerinden uygulanmış oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Açıklamalar

Süreç içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilerin ve çalışanların mağdur olmayacağını vurgulayan açıklamalarda bulundu. Ocak ayı yaklaşırken, enflasyon oranlarına dayalı olarak emekli maaşlarında bir zam beklentisi bulunuyor. Ancak ara zam ihtimali de göz önünde bulundurulduğunda, resmi bir açıklamanın ne zaman yapılacağı henüz netlik kazanmış değil.