En düşük emekli maaşında büyük bomba patladı! Ekim ayı maaşları tek tek hesaplandı

Emeklilere müjdeler peş peşe geliyor! Ekim ayı zamları netleşmeye başladı! Tüm detaylar haberimizde.

En düşük emekli maaşında büyük bomba patladı! Ekim ayı maaşları tek tek hesaplandı

Emekli vatandaşların gözü kulağı Ekim ayında! Zamlar netleşmeye başladı: Uzman isim açıkladı! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

EMEKLİLERE ZAM MÜJDESİ

Temmuz ayında yapılan ara zamlar emeklilerden pek tatmin olmazken yeni düzenlemeler için Meclis'in tekrar yürürlüğe girmesi bekleniyor. AKP Grup Başkanı Abdullah Güler emekli maaşlarıyla ilgili şu açıklamaları yaptı; 'Ekim ya da Kasım ayı içinde emekli maaş düzenlemeleri Meclis'e intikal ederse hızlı bir çalışma yapacağız.' Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da emekli maaşlarıyla ilgili aldıkları talimat üzerine şu açıklamaları yaptı; 'Bu zamana kadar emeklilerimizin ve vatandaşlarımızın taleplerine kayıtsız kalmadık. 

emekli maaşlarının tutarları netleşiyor

Bundan sonra da kalmayacağız. Bütün imkanlarımızı hatta imkanları zorlayarak gerekeni yapacağımızın bilinmesini isterim.' SGK Başuzmanı İsa Karakaş Ekim ayında emekli maaşlarının yapılacağı tutarlarla ilgili şu sözleri söyledi; 'Ekim ayında yapılacak zamlar sadece kök maaşı 7 bin 500 TL olan emekli vatandaşlar için geçerli olacak. Yani 7 bin 500 TL üstünde emekli maaşı alanların zam almayacağı beklentisi arttı. 1 Ekim tarihinde Meclis açıldıktan sonra torba yasayla birlikte 7 bin 500 TL taban maaşın artması konuşulacak. Asgari ücretin 11 bin 400 TL olmasının ardından en düşük emekli maaşının da 10 bin TL olması gerekiyor.' Temmuz ayında emekli kök maaşlarına yüzde 25 oranında zam yapılmıştı. Mart ayında yapılan zamlarla birlikte ise en düşük emekli maaşları 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye yükselmişti. Maaş farklarının ise Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanacağı da açıklanmıştı.