Emeklilik için daha fazla beklemeyin! Bu detayı bilenler 50-51-52 yaşında emeklilik biletini kapıyor

Emeklilik için sabırsızlıkla bekleyenlere güzel haber geldi. Erken emekli olabilmek için yapılması gerekenler ve tüm detaylar haberimizde.

Emeklilik için daha fazla beklemeyin! Bu detayı bilenler 50-51-52 yaşında emeklilik biletini kapıyor

SGK, Türkiye'deki çalışanlar için önemli finansal planlama aracı olan erken emeklilik fırsatları sağlanırken SGK'nın güncel durumları üzerinden dikkat edilmesi gerekenler belirlendi. Erken emeklilik, emeklilik yıllarını daha iyi planlama ve finansal geleceği daha sağlam temel oluşturuluyor. SGK belirli şartları karşılayan 53 yaşından önce emekli olma şansı sundu. İşte emeklilik planı yaparken dikkat edilmesi gereken durumlar ve tüm detaylar...

SİGORTA SÜRESİ

Emekli olmak için belirlenen sigortalılık zamanının bitirilmesi gerekiyor. SGK, bu sürenin çalışanın prim ödeme gün sayısına bağlı olarak düzenlenir.

İŞE BAŞLAMA ZAMANI

Emekli olmak için önemli durumlardan olan işe başlama tarihi, belirli bir tarih öncesine işe girenler daha erken emekli olabilir.

Erken emeklilik isteyenlere açıklanan şartlar üzerinden işlemler yapılır. Bu şartlar tarih aralıklarına ve prim ödemelerine göre farklılık gösterebilir.

erken emeklilik durumları

DOĞUM BORÇLANMASI

SGK, kadın çalışanların erken emekli olabilmesi için yeni avantajlar sundu. Doğum borçlanmalarında kadınlar emeklilik zamanını öne çekebilir. Anneler 3 çocuğa kadar doğum borçlanması yaparken 1 çocuk için 2 yıl prim kazanılır ve 6 yıl erken emekli olunur. Kadınlarda ki doğum borçlanması erken emeklilik şansı elde etmek için 3 çocuğa kadar geçerli kabul edilir.

ASKERLİK BORÇLANMASI

Erkek çalışanların erken emekli olması durumunda etkili yöntem askerlik borçlanması olurken sigorta başlangıç tarihi öne çekilerek prim ödeme sayısı artar. Bu avantaj belirlenen durumlarda işleme sokulurken SGK mevzuatlarına bakılarak ilk defa sigortalı olunmasıyla askerlik borçlanmasıyla erken emekli olunabilir.