Emeklilier 5000 TL ödeme alacak! İşte şartlar..

Emekliler, mali zorluklarla başa çıkmak için bekledikleri desteği alıyor. Yüksek enflasyonun etkisiyle maaşlar düşük kalırken, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na özel olarak tek seferlik bir ikramiye sözü verildi.

Emeklilier 5000 TL ödeme alacak! İşte şartlar..

Hükümetten emeklilere müjdeli haber geldi. Cumhuriyetin 100. yılında, 5 bin TL'lik bir bayram ikramiyesi verileceği duyuruldu. Bu tek seferlik ödemelerin, emeklilerin mali yükünü hafifletmesi bekleniyor. Zam talepleri sıkça gündeme gelirken, Hükümet'ten gelen bu hamle beklenmedik bir adım olarak karşılandı.

Memur Maaşlarına Seyyanen 8 Bin TL Zam

Memur maaşlarına yapılan seyyanen zamla birlikte, emeklilerin bu artıştan dışarda kaldığı görülüyor. En düşük emekli maaşı 7.500 TL olarak belirlenirken, milyonlarca vatandaş enflasyonun yükselmesine tepki gösteriyor. Dar gelirli emeklilerin ekonomik sıkıntı yaşadığı bir dönemde, hükümet harekete geçti ve yeni düzenlemeler yapıldı.

Emekliye Bayram Ödülü

2023/05/20/memur-ve-emekli-zam-oranini-bekliyor.jpg

Nuray Babacan, 29 Ekim'de Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yılına özel olarak emeklilere tek seferlik bir ikramiye verileceğini duyurdu. Kararın onaylanmasının ardından, 5 bin TL'lik ikramiye, 15 milyon emeklinin hesaplarında yer alacak.

Memur Zam Oranları Belli Oldu

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun yaptığı son toplantıda memur zam oranları belirlendi. Son dakika bilgilerine göre, 2024 yılının ilk yarısında memur maaşlarına %15,2 oranında artış yapılacak. İkinci yarıda ise bu oran %10 olacak. 2025 yılında ise ilk 6 ayda %6, son 6 ayda ise %5 oranında zam uygulanması kararlaştırıldı.