Emeklilerin Yüzünü Güldürecek Müjde: 9 Günde 10.000 TL Ek Ödeme Hesaplarda!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yaptığı açıklamaya göre, memur ve memur emeklisi zamları için görüşmeler tamamlandı ve emekli maaşlarıyla ilgili düzenlemeler için çalışmalar başladı. Bu önemli düzenlemeler için talimatları Cumhurbaşkanı Erdoğan bizzat verdi.

Emeklilerin Yüzünü Güldürecek Müjde: 9 Günde 10.000 TL Ek Ödeme Hesaplarda!

Emeklilere yönelik önemli bir ek ödeme haberi var. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamalarına göre, memur ve memur emeklisi zamları için görüşmeler tamamlanmış durumda ve emekli maaşlarında düzenlemeler için çalışmalar başlamış durumda. Bu düzenlemeler için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı olduğu belirtiliyor.

En düşük maaşlar için kesin düzenlemelerin yapılacağı biliniyor ve enflasyona uygun zamların Ekim ayında gerçekleşeceği ifade ediliyor. Meclis tarafından Ekim ayında yürürlüğe giren bütçe şartları çerçevesinde emekli maaşlarında düzenlemeler yapılacak. Şu an için iddialara göre, emekli maaşlarında ve promosyon ödemelerinde artışlar bekleniyor ve promosyon miktarlarının en az 10 bin TL'ye çıkması öngörülüyor. Bu ek ödemelerin emeklilerin hesaplarına eklenmesi için başvuruların 9 gün içinde yapılması gerektiği belirtiliyor.

2023/06/14/para14.jpg

Bu gelişmeler emekliler için olumlu bir haber gibi görünüyor ve emekli maaşlarına yapılacak ek ödemelerin Ekim ayından sonra gerçekleşeceği bilgisini veriyor.