Emeklilerin dört gözle beklediği tarih geldi! Hesaplarınızı kontrol edin: Her emekliye yatırılacak

Emeklilere müjde! 11 Aralık'ta ikramiyeler ödenecek! İşte detaylar...

Emeklilerin dört gözle beklediği tarih geldi! Hesaplarınızı kontrol edin: Her emekliye yatırılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan torba yasa teklifi, Meclis'e sunulacak. Teklifle birlikte ilk aşamada ikramiye alamayan emekliler için de ikinci bir ikramiye ödemesi yapılacak.

Bakanlık tarafından hazırlanan teklifle, 1 Ekim 2023 tarihi itibarıyla emekli aylığı alan tüm vatandaşlara 5 bin TL'lik ikramiye ödenecek. Böylece yaklaşık 4,7 milyon emeklinin ikramiyeden faydalanması bekleniyor. İkramiyelerin 11 Aralık'ta hesaplara yatırılacağı açıklandı.

ikramiye ödemeleri

Emekliler için ek zam beklentisi de bulunuyor. Ancak hükümet, 2024 yılında ödenecek Ramazan Bayramı ikramiyelerine kadar herhangi bir ek ödeme yapmayı planlamıyor. Bununla birlikte, 31 Mart 2023'te yapılacak yerel seçimler öncesi hükümetin Ocak ayında en düşük emekli maaşlarına ek bir artış yapma ihtimali oldukça yüksek görülüyor. Geçtiğimiz yıl Mart ayında da benzer bir artış gerçekleşmişti.

Böylece Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla emeklilere müjdeli haber geldi. Yaklaşık 4,7 milyon emeklinin yararlanacağı ikinci ikramiye ödemesi 11 Aralık'ta hesaplara yatırılacak. Ayrıca seçim öncesi Ocak ayında ek zam beklentisi de bulunuyor.