Emeklileri Üzecek Gelişme: 2023 Zam Ümitleri Sona Erdi!

Emeklilerle ilgili son dakika açıklaması yapıldı. Bu görüş, ilave artışların olup olmayacağı sorusunun yanıtını verdi. İşte detaylar..

Emeklileri Üzecek Gelişme: 2023 Zam Ümitleri Sona Erdi!

Emeklilere Kasım Ayında 5.000 TL İkramiye Müjdesi!

2023/06/14/erdogannnn.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sevindirici Haber

Milyonlarca emeklinin heyecanla beklediği maaş zammıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Kabine toplantısının ardından kamuoyuna seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli vatandaşların merakla beklediği müjdeyi verdi. Kasım ayının başında emeklilere 5 bin lira ikramiye ödeneceğini duyurdu. Bu sevindirici haberi, Erdoğan şu sözlerle aktardı:

"Kabine toplantısında yapılan kapsamlı değerlendirmenin ardından emeklilerimize kolaylık sağlamak adına yeni bir karar aldık. Emeklilere toplu olarak 5.000 Türk Lirası yardımda bulunmaya karar verdik. Hem emekli olanları hem de çalışanları kapsam dışında tutacağız. Bu planın bütçemize toplam maliyeti 61 milyar liranın üzerindedir. Bu ödemeler, kasım ayının ilk yarısından itibaren emeklilerin hesaplarında olacak."

Artış Tarihi Belirlendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca maaş artışlarından da bahsetti. Yeni yılın başında emeklilere yapılacak zam hakkında bilgi veren Erdoğan, "Emeklilerin durumunu sene başında değerlendirecek ve mümkünse o dönemde her türlü fedakarlığı yapacağız. 2,2 milyon emekliyi doğrudan etkileyecek olan bu kararın hayırlı olmasını diliyoruz." dedi.

Bu metni incelediğimizde, emekli maaşı alanların Ocak ayına kadar zam alamayacakları görülüyor. İkramiye ödemesi ise sadece 5.000 lira olacak.

Emekli maaşı artışına 3 Ocak'taki enflasyon açıklamasının ardından karar verilecek.