Emeklilere Müjde: Promosyon Tutarı 12.500 TL'ye Yükseldi, Tüm Bankalar Katılıyor!

Emeklilerin promosyonlarına yüksek oranda zam geldi. İşte emeklilere verilen promosyonlar ve en yüksek promosyon veren banka.

Emeklilere Müjde: Promosyon Tutarı 12.500 TL'ye Yükseldi, Tüm Bankalar Katılıyor!

Yenilenen Emekli Promosyonları: Bankalar Arasındaki Rekabet

Son Dakika: Bankaların Emekli Promosyonlarına Zam Geldi!

Bankaların en son açıklamasına göre, emekli promosyonlarına zam yapıldığı duyuruldu. Kamu bankalarının promosyonları hala düşük seviyelerde seyrederken, özel bankaların promosyon miktarları her geçen gün artıyor.

2023/06/14/para21.jpg

Kamu Bankalarının Promosyon Miktarları Ne Kadar?

Kamu bankalarının emekli promosyon miktarları şu şekildedir:

  • Emekli maaşı 3.500 liraya kadar olanlara 3.000 TL
  • 3.500-7.500 lira (7.500 lira hariç) arası olanlara 3.500 TL
  • 7.500-10.000 lira (10.000 lira hariç) arası olanlara 4.500 TL
  • 10.000 lira ve daha fazla olanlara 5.000 TL

Zamlardan Sonra Promosyonlar Düşük Kaldı

Emekli maaşlarına yapılan zamlardan sonra promosyon miktarları oldukça düşük kaldı. SGK taban promosyonu, en düşük emekli maaşının yüzde 33 altında bulunuyor. Bu nedenle özel bankalar, emeklileri kendi bankalarına çekebilmek için promosyonlara ek zamlar yaparak toplam promosyonu 12 bin 500 lira seviyesine kadar yükseltti.

Ayrıca, promosyon zamlarının yanı sıra bankalar düşük faizli krediler de sunarak emekli müşterilerin bankada kalıcı olmalarını sağlıyor.

Başvuru Şartları

Tüm emeklilerin promosyon alma hakkı bulunmaktadır. Eski veya yeni emekli olmuş, emekli maaşı bağlanmış kişilere promosyon ödenir. Ödeme, emeklilerin bankadan 3 sene boyunca maaş almasını taahhüt etmeleri durumunda, ilk maaşın hemen ardından banka tarafından yapılır.

Ancak, 3 sene dolduktan sonra emekliler, istedikleri takdirde maaşlarını yine bankadan almaya devam edebilirler. Bunun için tekrar 3 yıllık taahhüt verilir ve emekli, yine promosyon ödemesi alabilir. Ayrıca, emekli vatandaşlar, 3 sene sonra maaşlarını istedikleri başka bir bankaya taşıyabilirler. Taşıma işlemi sonrasında, yeni bankadan alınacak ilk maaşla birlikte promosyon miktarı yine emeklinin hesabına tanımlanır.