Emekliler İçin Üzücü Haber: Torba Yasa Emeklilere Hiçbir Şey Sunmadı!

Meclis'te alınan karar, 15.5 milyon emekliyi hayal kırıklığına uğrattı. Emeklilere yapılacak olan seyyanen zam, beklenildiği gibi torba yasa kapsamında gerçekleşmedi.

Emekliler İçin Üzücü Haber: Torba Yasa Emeklilere Hiçbir Şey Sunmadı!

Meclis'teki yasa görüşmeleri sırasında MHP Lideri Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret ederek seyyanen zam talebinde bulundu ve %25'lik zammın dışında bir artış talep etti. Ancak ilgili madde görüşülürken CHP %34, SP ise 8077 seyyanen zam önergesi sundu. Bu iki önerge de AKP oylarıyla reddedildi. Sonuç olarak, emeklilere yalnızca %25'lik zam yapılacak.

Emekliler Hayal Kırıklığı Yaşadı

Türkiye’de yaklaşık 15.5 milyon emekli yasaya ilişkin hayal kırıklığı yaşadı. Emeklilere yapılması beklenen seyyanen zam ihtimali, Meclis’ten çıkan torba yasada gerçekleşmedi. Bu durum, emekli maaşlarına %25’lik artış yapılmasına rağmen, beklenen seyyanen artışın gerçekleşmemesiyle büyük bir hayal kırıklığı yarattı.

para-4.webp

Seyyanen Zam Düzenlemesi Gerçekleşmedi

Meclis’ten çıkan torba yasada emeklilere yönelik seyyanen zam düzenlemesi yapılması bekleniyordu. Torba yasada yer alan ve emekliye %25 zam içeren maddede herhangi bir değişiklik yapılmadı. Komisyon tarafından kabul edilen %25 zam maddesi, Genel Kurul’da da aynı şekilde kabul edildi.

Umutlar Boşa Çıktı

Bu durum milyonlarca emeklinin umutlarının boşa çıkmasına sebep oldu. Emekliler, daha yüksek bir zam beklerken, sadece %25’lik bir artışla yetinmek zorunda kalacak. Emeklilerin maaşlarının daha fazla iyileştirilmesi talepleri, Meclis’teki torba yasa görüşmeleri sonucunda karşılık bulamadı.

Meclis Kararının Hayal Kırıklığı Yarattığı

Milyonlarca emekli, umutla beklediği müjdenin Meclis’ten çıkmamasıyla hayal kırıklığına uğradı. Torba yasada yer alan ve emeklilere %25 zam sağlayan düzenleme, hiçbir değişiklik yapılmadan Genel Kurul’da kabul edildi.

CHP Önergesi Reddedildi

Zammı düzenleyen 18. Madde görüşülürken CHP milletvekilleri, emekli maaşlarına %34 artış sağlayacak bir önerge sundu. Ancak söz konusu önerge, AKP oylarıyla reddedildi. CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, “7 bin 500 lira alan emekliler hiçbir zam almayacaklar. Ortalama 9 milyon emekli, açlık sınırının altında kalacak kararları gözlemlemektedir. Keşke birlikte güzel bir karar alabilseydik."