Emekliler İçin Büyük Sürpriz: 5000 TL İkramiye ve Maaş Düzenlemesi Yolda!

Emeklilere 5000 TL İkramiye ve Yüksek Maaş Düzenlemesi! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in müjdesiyle Türkiye'deki 9 milyon emekli için maddi rahatlama yolda.

Emekliler İçin Büyük Sürpriz: 5000 TL İkramiye ve Maaş Düzenlemesi Yolda!

Bakan Mehmet Şimşek, Türkiye gazetesinde yer alan bir haberi paylaşarak emeklilere müjdeli haberleri verdi. Cumhurbaşkanının talimatıyla gerçekleştirilecek olan bu özel ikramiye, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılında 9 milyon emekliye dağıtılacak. Bakan Şimşek, "Cumhuriyetimizin 100. yılında, emeklilerimize 5000 lira veya daha fazla ikramiye verilmesi için talimat aldık. Bu, cumhurbaşkanımızın emeklilere verdiği bir sözdür" dedi.

Ekim ayında ödenecek olan bu özel ikramiye toplamda 45 milyar lira tutarında olacak. Bakan Şimşek, bu ikramiyenin emeklilerin yaşam standartlarını yükselteceğini ve Türkiye ekonomisine canlılık katacağını vurguladı.

mehmet-simsek.jpg

Yıl Sonunda Emekli Maaşlarında Düzenleme

Bakan Şimşek, emekli maaşlarında da önemli bir düzenleme yapılacağını müjdeledi. Ocak ayında gerçekleşecek olan zammın ardından, en düşük emekli maaşı 10 bin TL seviyesine yükseltilecek. Şimşek, "Emekli maaşlarında adaleti sağlamak için yıl sonunda bir düzenleme yapacağız. Şu anda en düşük emekli maaşı net 7.500 lira civarında. Ocak ayında yapılacak zammın ardından bu rakam, enflasyon farkı ile birlikte yüzde 50'ye varan bir oranda yukarı çekilebilir. Böylece en düşük emekli maaşı 10 bin TL'nin üzerine çekilebilir" açıklamasında bulundu.

Bu düzenlemenin de cumhurbaşkanının talimatıyla gerçekleştirileceğini vurgulayan Bakan Şimşek, "Cumhurbaşkanımız, emeklilere hak ettikleri değeri vermek için bize talimat verdi. Biz de bu talimat doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.