Emekliler dikkat! Bu ödemeyi fazladan yapmış olabilirsiniz: Hemen iade ediliyor

Emeklilere o para geri ödenmektedir. Hangi para geri ödenecektir? İşte merak edilen detaylar haberimizde.

Emekliler dikkat! Bu ödemeyi fazladan yapmış olabilirsiniz: Hemen iade ediliyor

Emlak vergisi ikinci taksit ödemesi için son 2 gün kaldı. Emlak vergisi ödeme şartları nelerdir? Tüm detaylar haberimizde.

EMEKLİLERE O PARA GERİ ÖDENİYOR!

Emeklilere o paralar geri ödenecektir. Son 2 gün kaldı.emlak vergisi

Emlak vergisi ikinci taksit ödemesi için son 2 gün kaldı. Muafiyet hakkına sahip olup ödeme yapanların hesaplarına ödemeleri yatırılacaktır. Ev sahiplerinin belediyelere Emlak Vergisi ödemesinin son tarihi 30 Kasım'dır. Bazı vatandaşlar bu vergiden muaftır. Hiç geliri olmayan ve bunu belgeleyen ev hanımları muaf sayılacaktır. 18 yaş üzerinde olan ev hanımları ve işsizler, sosyal güvenlik kurumundan alınan aylık dışında geliri olmayan emekliler bu vergiden muaf sayılacaktır. Gazi, engelli, şehit, dul, yetimler de muaf olarak kabul edilmektedir.

Türkiye sınırları içerisinde brütü 200 metrekareyi aşmayan evlerden vergi alınmamaktadır. Bir ev iki kişi üzerine aitse hisse oranı kadar muaf sayılacaktır. Türkiye'de bulunan sosyal güvenlik kurumlarından emekli olanlar faydalanabilmektedir. Yurt dışından emekli olan vatandaşlar vergi ödeyeceklerdir. Evin bağlı olduğu belediyeye başvuruda bulunulması gerekmektedir. Eğer bildiride bulunmazsanız vergi ödemeniz şarttır. 5 yıl geriye yönelik ödenen vergiler iade edilmektedir. Gerekli belgelerin sunulması halinde ödemeler hesaplara yatırılacaktır. İşyeri olan vatandaşlar muaf sayılmayacaktır.