Emekli maaşlarına 3 zam yapılacak: En düşük maaş dudak uçuklattı

Bilindiği üzere en düşük emekli maaşı uzun bir süredir güncellenmedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bu konuda olumlu açıklamalarda bulunmuştu. Peki, yeni zam ile beraber en düşük ödenecek maaş 9750 TL mi olacak? SGK emeklileri bu sorunun yanıtını araştırıyor.

Emekli maaşlarına 3 zam yapılacak: En düşük maaş dudak uçuklattı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur maaşlarında önemli bir artışın olacağını duyurdu. Bakanlığın son açıklamalarına göre, memur maaşlarına neredeyse yüzde 50 oranında bir yükseltme yapılacak. Bu artış sonucu, en düşük memur maaşının 33.000 TL'ye kadar çıkabileceği ifade ediliyor. Bu durum, emekli maaşlarına da olumlu şekilde yansıyacak mı, sorusu gündemde.

Beklenen Emekli Maaşı Zammı

Bu yılın haziran ayında açıklanan enflasyon rakamlarının ardından, emekli maaşlarına refah payı da dahil olmak üzere yüzde 25 oranında bir artış yapılacağı zaten duyurulmuştu. Ancak, bu zammın ardından emeklilere ek bir iyileştirme yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu.

2023/05/20/memur-ve-emekli-zam-oranini-bekliyor.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Emekli Maaşlarına Talimat

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli maaşlarının artırılması için Hazine ve Maliye Bakanlığı'na talimatlar gönderdi. Eğer en düşük 7.500 TL olan emekli maaşına yüzde 20, 25 veya 30 oranında zam yapılırsa, yeni maaşlar şu şekilde olacak:

  • Yüzde 20 zam ile: 9.000 TL
  • Yüzde 25 zam ile: 9.375 TL
  • Yüzde 30 zam ile: 9.750 TL

Bu gelişmelerle birlikte, emekli maaşlarında olası bir artışın beklenmesi kaçınılmaz hale geldi. Yakın zamanda yapılacak resmi açıklamaların emeklileri sevindireceği düşünülüyor.