Emekli kurmaydan kulis bilgisi! Milyonlarca kişiye 8000 TL verilecek diyerek duyurdu

Milyonlarca kişiye 8 bin TL verileceğini duyuran emekli Kurmay Albay kulis bilgilerini sızdırdı. 4 milyondan fazla emekliye ve 16 milyondan fazla memur için temmuz oranları açıklandı. İşte detaylar...

Emekli kurmaydan kulis bilgisi! Milyonlarca kişiye 8000 TL verilecek diyerek duyurdu

TÜİK tarafından yapılan açıklamalar üzerine 6 aylık enflasyon oranları belirlendi. Bunun üzerine memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranları kesinleşti. Toplu sözleşme üzerinden yılın ikinci yarısına bakılarak zamların farkları ortaya çıktı.

Maaşlara yansıtılacak zamlar içerisinde refah, seyyanen, ve oransal artışlar yaşanacak. Memurlarda yukarıya yönlü yapılacak artış farklılaşırken, emekli aylığında kademeli artışlar hesaplara yansıtılacak. Zamlı maaş ve aylıklar temmuz ayında beraber aktarılacak. Memur maaşları üzerinde ki düzenleme üzerinden teklifin saat 12.00'de AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'in Meclis Başkanlığı'na sunması bekleniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur maaşlarına düzenlemesine ait açıklamalarda bulundu. Çalışmaların devam ettiğini duyuran Işıkhan, asgari ücreti bitirdik işveren ve çalışanlar mutlu sırada ise memur maaşları var ifadelerini kullandı.

vedat ışıkhan memur maaşı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarıyla beraber yakından takipte olan Işıkhan, meclis tatile girmeden yasal düzenlemenin yapılacağını ve çalışmalara artı bir mesai harcandığını açıkladı.

Bakan Işıkhan, düzenlemelerde ki çalışmaların son durumunu vatandaşlarla paylaşırken çalışma hayatının tek boyut olacağını asgari ücretin sona ermesiyle beraber refah ve yaşa kalitesinin artışı için memur ve emeklilerin yüzünü güldüreceklerini ifade etti.