Elinde gram altın olanlara müjde! O tarihe kadar bekleyen 2500 TL'yi görecek

Gram altını olan insanlar "gram altının azalacağını mı yoksa artacağını mı" merak ediyor. Sorgulama sürerken ünlü analist Tuna Kaya, yatırımcıların dikkatini çeken bir yorum yaptı. Kaya'ya göre bu, altın gramı göreceğimiz flaş seviye..

Elinde gram altın olanlara müjde! O tarihe kadar bekleyen 2500 TL'yi görecek

Enflasyonun etkisini en aza indirmek isteyen vatandaşlar yatırım araçlarına yönelmeye başlarken ünlü analist Tuna Kaya, gram altınla ilgili flaş bir açıklamada bulundu. aya, açıklamasında gram altının geleceğine ilişkin önemli öngörülerini ifade etti.

Tuna Kaya'ya göre gram altının bu yılın sonunda 2.000 ve 3.000 TL'ye ulaşabileceği belirtiliyor. TGRT Haber'den stratejist ve yatırım uzmanı Tuna Kaya, bu yıl sonu ve 2024 yılı için altın, gümüş ve Bitcoin fiyat hedeflerini yayınladı.

“Petrol fiyatı 88,60 dolara ulaştı. Burası tehlikeli bir bölge" diyen Tuna Kaya, bölgenin yukarı yönlü kırılması durumunda fiyatın 98,46'ya kadar çıkabileceğini ifade etti. Çin'deki daralmanın petrol verilerinin düşmesine neden olduğuna dikkat çeken Kaya, şöyle konuştu:

"ABD ve Avrupa ülkeleri enflasyonun artmasını önlemek adına petrol fiyatlarının düşmesini istemiyor. Petrolün 70 doların altına düşmesi pek mümkün görünmüyor. Brent petrol fiyatlarındaki artış Türkiye'de cari açığın artmasına ve pompa fiyatlarının etkilenmesine katalizör oldu."

Elinde gram altın olanlara müjde! O tarihe kadar bekleyen 2500 TL'yi görecek

PEKİ NE OLUR?

"ABD borsası Bitcoin ITF'lerini erteledi, iptal etmese bile erteliyor" diyen Kaya, ITF'in 2024'te onaylanması ve Fed'in faiz indirimine gitmesinin Bitcoin'in yükselişine neden olacağını sözlerine ekledi. Bitcoin'in 26.000 destek bölgesine geri döndüğünü vurgulayan Kaya, şunları söyledi:

"Uzun vadede kripto varlıklara yatırım yapmak mümkün. Bitcoin, Ethereum ve büyük altcoinlere yatırım yapılabilir. Bitcoin'in 2024 yılına kadar 150.000 ila 200.000 dolara ulaşacağını tahmin ediyorum"

Altın ve gümüşün değerli ve sınırlı varlıklar olduğunu vurgulayan Kaya, şöyle devam etti:

“Özellikle güneş panellerinde kullanılan gümüşe olan talep artıyor. Bu nedenle şu anda hak etmediği erde bulunuyor. Bu yıl gümüşün 40-50$ aralığında olmasını bekliyordum. Parasal sıkılaştırma süreci henüz tamamlanmadığı için altın ile gümüş baskılanmakta. 2024 yılında 2.000 dolar/ons altın eşiğini aşarsa yatırımcıların mutlu olacağını düşünüyorum. Altında toparlanma dönemine girdik. Bu ona yaklaşık 6.000 ila 9.000 ons altın verecektir. Yıl sonuna kadar gram altın hedefim 2 bin ila 2 bin 200 lira arasında."