Elektrikli otomobillere ÖTV ayarı geliyor! Bu modellerde fiyatlar paraşütsüz çakılacak

Elektrikli araçlarda ÖTV matrahı değişti. Değişen matrah ile birlikte bazı otomobillerde indirim yapıldı. %10 ÖTV oranına tabi olan otomobillerdeki matrah değişince bazı fiyatlarda da indirim yapıldı.

Elektrikli otomobillere ÖTV ayarı geliyor! Bu modellerde fiyatlar paraşütsüz çakılacak

Yeni ÖTV dilimine göre fiyat avantajı elde edecek elektrikli otomobillerin sayısı belirlendi! Elektrikli araçlarda uygulanan ÖTV matrahında yapılan değişiklikle birlikte, %10 ÖTV oranına tabi olan bazı otomobillerde matrah düşüşüne paralel olarak fiyatlarında indirim uygulandı.

ÖTV matrahındaki değişiklikle öne çıkan bir gelişme olarak, %10 ÖTV oranına tabi olan elektrikli otomobillerin matrah sınırı 1 milyon 250 bin TL'den 1 milyon 450 bin TL'ye yükseltildi. Bu değişiklik, söz konusu otomobillerin fiyatlarında düşüşe yol açacak. İlgili güncellemelerle birlikte hangi modellerin fiyat avantajına sahip olacağı da netleşmiş durumda. İşte, detaylar ve yeni fiyatlar…

araba

ÖTV matrah değişikliği, elektrikli otomobil fiyatlarında cazip indirimlere yol açacak. %10 özel tüketim vergisine tabi olan elektrikli otomobillerin matrahı 200 bin TL yükseltildi. Bu değişiklik, daha önce üst sınırdan alınan vergilere şimdi daha düşük bir sınır uygulanacağı anlamına geliyor. Örneğin, 1 milyon 350 bin TL değerindeki bir araçtan alınan vergi miktarı önemli ölçüde azalacak, bu da otomobil fiyatlarına doğrudan yansıyacak.

Yeni ÖTV dilimine göre ucuzlayacak elektrikli otomobil modelleri belirlendi. ÖTV matrah değişikliği, özellikle 1.250 bin TL ile 1 milyon 450 bin TL arasında fiyatlandırılan elektrikli otomobillerin fiyatlarında düşüşe neden oldu. Bu kapsamda, Hyundai IONIQ 6, IONIQ 5 ve Mercedes EQA gibi otomobillerde matrah yükseltilmesi bekleniyor. Örneğin, IONIQ 5'in fiyatı 2 milyon 185 bin TL iken, yeni düzenleme ile birlikte 1 milyon 718 bin TL olarak satışa sunulacak. Uzmanlar, fiyat düşüşlerinde yılsonu etkisinin de etkili olduğunu vurguluyor. Elektrikli otomobil alıcıları, bu avantajlı dönemde fiyat avantajlarından faydalanmak için harekete geçebilirler.