Elektrik faturasını şak diye düşüren yöntem! Artık sadece 150 TL ödeyeceksiniz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yardıma muhtaç vatandaşlara yönelik sunduğu destekleri aralıksız olarak sürdürüyor. Son açıklamalarına göre, bu destekler kapsamında vatandaşlar, faturalarını daha kolay ödeyebilme imkanına sahip olacaklar. Bakanlık, destek ödemeleriyle vatandaşların günlük yaşamlarını sürdürebilmelerini ve mali zorluklarla başa çıkmalarını destekliyor. Bu çerçevede, fatura ödemelerinde sağlanacak kolaylık, vatandaşların ekonomik yüklerini hafifletmeyi amaçlıyor.

Elektrik faturasını şak diye düşüren yöntem! Artık sadece 150 TL ödeyeceksiniz

Ekonomik koşullar ve enerji fiyatlarındaki dalgalanmalar nedeniyle birçok vatandaşın elektrik faturalarında ciddi artışlar yaşandı. Bu durum özellikle düşük gelirli bireylerin bütçelerini zorladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sağladığı tüketim desteği bu demografi için hayati bir destek olacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi kişilere nakdi yardım olarak yaşlılara, engellilere ve hayatta kalan eşlere tüketim desteği sağlıyor. Bu destek yıllık 1500 TL ile 3120 TL arasında değişiyor.

Elektrik tüketim desteği, hanede kaç kişinin yaşadığına göre hesaplanıyor. Destek miktarları şu şekilde:

- 1 veya 2 kişilik evler için ayda 130 TL,

- 3 kişilik evler için 173 TL,

- 4 kişilik evler için 216 TL,

- 5 kişi ve üzeri evler için aylık 260 TL destek.

Özellikle hanenizde çok insan yaşıyorsanız bu destek sizin için büyük rahatlamaya yol açabilir.

 

Elektrik faturasını şak diye düşüren yöntem! Artık sadece 150 TL ödeyeceksiniz