Elektrik faturanız beklediğinizden yüksek geliyorsa sebebi bu!

Eğer elektrik faturanız çok yüksek geliyorsa bu hataları yapıyorsunuz demektir! Tüm detaylar haberimizde.

Elektrik faturanız beklediğinizden yüksek geliyorsa sebebi bu!

Elektrik faturanızın yüksek gelmesini istemiyorsanız evinizde bu hataları yapmayın! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

FATURANIN YÜKSEK GELME SEBEPLERİ

Son dönemlerde evlerde elektronik eşya kullanımları arttığı için elektrik faturaları da bir o kadar yükseldi. Elektrik faturasına en çok etki eden elektronik eşyalar da belli oldu. Bir evde haftalık olarak 35 saat çalışan bir televizyon 14 kwh elektrik enerjisi harcıyor. Haftalık olarak 6 saat çalışan bir çamaşır makinesi aylık olarak 19 kwh elektrik enerjisi harcıyor. Haftalık 4 saat çalışan bir su ısıtıcı aylık 28 kwh elektrik enerjisi harcıyor. 

elektrik faturalarının yüksek gelme sebepleri

Haftalık olarak 5 saat çalışan bir bulaşık makinesi aylık 10 kwh elektrik enerjisi harcıyor. Haftalık 168 saat çalışan bir buzdolabı aylık 30 kwh elektrik enerjisi harcıyor. Haftalık 2 saat çalışan bir elektrikli süpürge aylık olarak 12 kwh elektrik enerjisi harcıyor. Haftalık 6 saat çalışan bir kurutma makinesi 24 kwh elektrik enerjisi harcıyor. Haftalık ortalama 1 saat çalışan bir kahve makinesi aylık 2 kwh elektrik enerjisi harcarken haftalık olarak 7 saat çalışan bir aspiratör aylık 10 kwh elektrik enerjisi harcıyor.