Ek MTV ödemeyen varsa yandı! Hayatınızın hatasını yapmış olabilirsiniz: Hem ceza var hem de...

Torba yasa ile birlikte meclisten geçen ve çok tartışma yaratan Motorlu Taşıtlar Ek Vergisi'ne (MTV) muhalefet sürüyor. Ancak yasanın yürürlükten kaldırılmasına itirazınızın sonucunu bekler ve MTV'ye daha fazla para ödemezseniz ağır para cezasına çarptırılırsınız.

Ek MTV ödemeyen varsa yandı! Hayatınızın hatasını yapmış olabilirsiniz: Hem ceza var hem de...

Seçim sonrası ekonomi politikasındaki değişiklik nedeniyle KDV'nin %20'ye çıkarılmasının yanı sıra otomobil sahibi olanlara da ek MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisi) getirilmesine karşı çıkıldı. artışmalar devam ederken, ek vergi yükü getiren 7456 sayılı Kanun TBMM'den geçmiş ve Resmi Gazete'de de yayımlandıktan hemen sonra yürürlüğe girmiştir.

CHP, MTV'nin 6 Şubat depreminin ardından ortaya çıkan finansman ihtiyacını karşılamak için bir kez yaptığı belirtilen ek talebinin Anayasa Mahkemesi'nden iptalini isteyecek. Ancak, bu itirazın sonucunu beklerseniz, ağır bir para cezası alma riskiniz vardır.

VERGİSİ ÖDEMEYEN ARAÇLAR MUAYENE YAPAMAZ

MTV ek ödemesine ek olarak, aracın teknik kontrolü veya her türlü satış ya da devri yapılmayacaktır. Bu nedenle vergi itirazınızın sonucunu beklemek isterseniz, aracınızı kontrol ettirmediğiniz için trafik kontrol tarafından 951 TL ceza alabilirsiniz.

Ek MTV ödemeyen varsa yandı

Ek MTV ödenmemiş araçlar için uçuşa elverişlilik sertifikası düzenlenmeyecektir. Aynı zamanda trafikten çekilme, yurt dışına çıkarma ve çıkarma gibi nedenlerle abonelik kapatılmayacaktır.

ÖDEME NASIL VE NE ZAMANA KADAR "YAPILACAK?

Genellikle Ocak ve Temmuz aylarında 2 taksitte ödeme yapan MTV'ye ek olarak, yeni eklenen MTV'nin ilk taksitinin Ağustos ayı sonunda, ikinci taksitinin ise Ekim ayı sonunda ödenmesi gerekiyor.

Kanuna göre 15 Temmuz 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe giren kanunla birlikte cari sicilde kayıtlı ve tescilli araçlar ile taşıtlar ilk defa sicile kayıt ve kayıt yaptıracak.Bu tarihten itibaren 31 Aralık 2023 tarihine kadar ilgili aboneliklerin zorunlu olması gerekiyor.

Ek MTV'nin belirlenen sürede ödenmemesi durumunda, vade tarihinden ödeme tarihine kadar ki her ay için bir gecikme ücreti ve bu ücretin bir kısmı alınır.