Ek MTV curcunası bitmiyor! Ödeme yapmayanlara bir ek ödeme daha çıktı

Araç sahiplerinin ödemekle zorunlu olduğu ek MTV ödemelerinde yeni sürprizler açıklandı. Anayasaya aykırılık iddiası ile dava açanların ne yapması gerektiğiyle alakalı yapılan değerlendirmede son durum açıklandı.

Ek MTV curcunası bitmiyor! Ödeme yapmayanlara bir ek ödeme daha çıktı

Deprem sonrasında yaşanan maddi zorluklara karşılık olarak ek MTV ödemeleri çıkartılırken Anayasa Mahkemesi, hakkında son dakika kararı geldi. Türkiye'deki araç sahiplerinin yaklaşık yüzde 13'ünün bu karar öncesi ek MTV ödemesi yapmadığı ve faiziyle beraber ödeme zorunluluğu getirildi.

MTV için dava açanların ve dava sonuçlarının belirlenmemesi durumunda neler olacağı araştırılırken davadan feragat masraflar azalabilir. Dünya gazetesinde Zeki Gündüz, 'Vergi Polemikleri' köşesinde yer aldı.

ek mtv ödeme

Açılan dava sonucunda, kaybeden kesim Avukatlık Asgari Ücret Tarifesine göre idareye avukatlık ücreti ödemektedir. Tarifenin 15. maddesine bakılarak davadan çekilme durumunda indirim olmasına rağmen dilekçe verilerek çoğunluğun beklediği avukatlık ücretinin ödeneceği açıklandı.

Harçlar kanununun 22. maddesine göre, davadan feragat ya da davayı kabul veya sulh, muhakemenin ilk celsesinde vuku bulursa, karar ve ilam harcının üçte biri, daha sonra olursa üçte ikisi gerçekleşir. Vergi yargısında prensip yazılı/dosya üzerinden üzerinden tamamlandı.