Ehliyet almak için geç kalanlar yandı! 2024'te hem kurs hem harç ücretleri cep yakacak: İşte yeni fiyatlar

Ehliyet fiyatları yükseliyor! Alabildiğiniz kadar erken almaya bakın! İşte 2024 yılı ehliyet fiyatları...

Ehliyet almak için geç kalanlar yandı! 2024'te hem kurs hem harç ücretleri cep yakacak: İşte yeni fiyatlar

Gelecek yıl ehliyet almak isteyenler için maddi bir zorluk kapıda. 2024'te ehliyet alma maliyetlerinin sınırları zorlaması bekleniyor. Şu an için ortalama 10.000 lira civarında olan ehliyet alma süreci, kurs, harç ve sınav ücretlerindeki artışlarla birlikte 20.000 lirayı geçebilir.

Sürücü adayları, sürücü kurslarına ortalama 7.500 TL ödüyor. Bu ücret, ehliyet harcıyla birlikte 10.000 lirayı aşarken, 2024 yılında yaşanacak zamlarla birlikte bu rakamın 20.000 lirayı aşması bekleniyor. Ehliyet almak isteyenler, bu maliyet artışının yanı sıra akaryakıt ücretleri, eğitmen giderleri ve araç bakım maliyetlerinin de etkisiyle ciddi bir bütçeyle karşı karşıya kalacak.

ehliyet fiyatları artıyor

Sürücü kursu sahibi Ali Toz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu sene ehliyet kart parası olarak yatırılan miktar 3.260 lira iken, gelecek sene bu rakamın 20.000 liranın üzerine çıkacağını düşünüyoruz." dedi. Toz, ehliyet almanın daha da zorlaşacağını ifade etti.

Ehliyet kurslarının ücretleri, valilik, Milli Eğitim Müdürlüğü ve sürücü kursları tarafından belirleniyor. Bu nedenle, illere göre farklılık gösteren kurs ücretleri, 2024'te daha da artış gösterebilir.

Yeni yılda A sınıfı sürücü belgesi harcının 1308 liraya, B sınıfı sürücü belgesi harçlarının ise 3.945 liraya yükseleceği belirtiliyor. Bu artışlar, ehliyet almak isteyenleri ekstra mali yük altına sokacak gibi görünüyor.