Dünya'nın en büyük finans bankası altın tahmini verdi! Altında yer yerinden oynayacak

Altın, inişli çıkışlı seyriyle yatırımcıları sürekli tedirgin ediyor ve yeni haberlerle gündeme gelmeye devam ediyor. Şimdi dünyaca ünlü bir banka, altın hakkındaki tahminlerini açıkladı! Altın piyasası resmen karışıyor... Kıyamet için bile bir tarih belirlendi. İşte detaylar...

Dünya'nın en büyük finans bankası altın tahmini verdi! Altında yer yerinden oynayacak

Merkez bankasının faiz artırımı ve FED'in faiz kararı sonrasında altın değer kaybetti. Ons altın 1911 dolara kadar geriledi, gram altın ise 1674 TL seviyesine geriledi. Avrupa'nın önde gelen finans kuruluşlarından biri olan Société Générale, altın hakkındaki tahminlerini paylaştı.

FED'in faiz kararı ve Merkez Bankası'nın faiz artırımı kararlarının ardından ons altın kritik bir seviyeye geriledi. Gram altın fiyatları 1674 TL seviyesine gerilerken, Kapalıçarşı'da alış fiyatı 1715, satış fiyatı ise 1716 olarak kaydedildi.

FED üyesi Kashkari'nin yaptığı açıklamalar, faizlerin bir süre daha yüksek kalacağını gösteriyor. JPMorgan CEO'su Dimon ise dünyanın FED'in yüzde 7 seviyesindeki faize hazır olmadığını belirtti. Bu açıklamalar, dolar fiyatlarının ve tahvil getirilerinin cazibesini artırırken değerli metalleri baskı altına aldı.

ABD Merkez Bankası ve Faiz Kararı

altin-2.webp

ABD Merkez Bankası, son toplantısında beklendiği gibi faiz oranlarında değişikliğe gitmedi. Ancak yeni yıla girilmeden önce ve yeni yılda daha az faiz indirimi olabileceğine dair sinyaller verdi. Piyasa gözünü, 29 Eylül'de açıklanacak olan PCE fiyat endeksine çevirdi.

Önemli Öngörüler: Ons Altın 2000 Dolara Geri Dönebilir

Avrupa'nın önde gelen finans şirketlerinden biri olan Société Générale, altına dair önemli öngörülerde bulundu. Yaz döneminde zayıf bir performans sergileyen altının ons başına 2000 dolara geri dönebileceğini düşünüyorlar. Ancak, inişli çıkışlı bir seyirle karşılaşılabileceğini de belirtiyorlar. Bankanın analistleri, merkez bankalarının çekirdek enflasyonu %2 hedefine indirmenin zorluğunu fark ettikleri takdirde, önümüzdeki yıl ons başına 2200 dolara kadar yükselebileceğini öngörüyorlar.