Düğün öncesi hemen başvurun! Tek kuruş faizsiz 150.000 TL kredi başvuruları açıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu yeni evlilere faizsiz kredi fırsatının detayları açıklandı.

Düğün öncesi hemen başvurun! Tek kuruş faizsiz 150.000 TL kredi başvuruları açıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni evlilere faizsiz kredi sağlayacağını ve bunun deprem bölgelerinde pilot proje olarak yapılacağını açıkladı. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapan Tarkan Zengin, bu konuyla ilgili değerlendirmesini yaptı. Peki faizsiz evlilik kredisi detayları nelerdir?

FAİZSİZ KREDİ DETAYLARI

yeni evlilere faizsiz kredi fırsatı

Tarkan Zengin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı faizsiz kredi planını şu açıklamayla detaylı bir şekilde anlattı:

“İlk kez evlenecek gençler 150 bin TL faizsiz krediden yararlanacak. Kredinin geri ödemesi ise 24 ay sonra başlatılacak ve 48 ay taksitlerle gerçekleştirilecek. Aylık kredi ödemesi ise 3.125 TL şeklinde olacak. Kredinin finansmanı Türkiye'nin yerli ve milli kaynaklarını oluşturan petrol, gaz ve madencilikten elde edilecek gelirlerle sağlanacak." Zengin aynı zamanda bu projeyle devletin evliliği teşvik edeceğini ve evliliğin finansmanında karşılaşılan sorunların çözümüne katkı sağlayacağını söyledi.

PİLOT BÖLGE OLARAK DEPREM BÖLGELERİ SEÇİLDİ

Tarkan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu projeyi deprem bölgesinde pilot bölge olarak gerçekleştireceğini söylediğini de hatırlatarak "Önemli olduğunu düşündüğüm konulardan biri de özellikle yaşanan yıkımdan dolayı deprem bölgesindeki halkımızın ve vatandaşlarımızın bölgeyi terk etmesi ve yardım almasıdır" dedi. Zengin, bu projenin daha sonra finansal kaynak oluştuğunda Türkiye'nin diğer tüm bölgelerinde de hayata geçirileceğini söyledi.