Dolar yatırımcılarına müjde: Bu tarihte dolar bu fiyata gelecek

Dolara yatırım yapacak olanların dikkatli olmaları gerekiyor. Selçuk Geçer, büyük bir dalgalanmanın olacağını ve doların 30 ya da 35 TL seviyelerinde kalmayacağını belirtti.

Dolar yatırımcılarına müjde: Bu tarihte dolar bu fiyata gelecek

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın başlamasıyla birlikte dolar kuru hareketlenmeye başladı. Dolar kuru, ilk büyük yükselişini 17 Aralık 2021'de yaşadı ve 17 TL'ye kadar çıktı. Geçen yıl haziran ayından temmuz ayına kadar uzun bir süre 18-19 TL seviyelerinde seyreden dolar kuru, şu anda 27 TL'ye ulaştı.

Uzun süredir beklenen bu sınırın üzerinde seyreden ve şu anda 27 TL seviyesinde işlem gören dolar kurunun, seçim sonrasında hızla yükselişe geçtiği biliniyor. İnsanlar, yatırım aracı olarak gördükleri dolar kurunun yıl sonunda ulaşacağı miktarı nihayet öğrenebildiler.

Gelecekteki Beklentiler: Dolar 45 TL'yi Bulacak!

2023/05/23/dolar4.webp

Dolar kurunun 30, 35 TL'yi aşacağını hatta 45 TL'yi bulacağını belirten Selçuk Geçer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Dolar bugün de yarın da 27 TL'yi aşacak ve göreceğiz. Daha sonra istenilen hedefe doğru hareket edecektir. Dolar endeksi bir süredir yükselişini sürdürdü. Bu dönemde denge zayıf kalıyor. Avrupa'nın şahin bir açıklama yerine yanlışlıkla uzlaşmacı bir açıklama yapması halinde faiz indiriminin sinyali ortaya çıkacak. Bu durumda parite değerlerinin düşme eğilimi hızlanacak. Türkiye açısından olumsuz bir durum" dedi.

Altın Fiyatları da Artacak!

Altın fiyatlarının 2024 yılında eski ihtişamına döneceğini öne süren Selçuk Geçer, önümüzdeki yıl ONS altın fiyatının 2.300 dolar seviyelerinde olacağını söyledi. Gram altının 2.500 TL'yi aşacağını açıklayan Selçuk Geçer, hem altında hem de dolar kurunda yatırım yapanları sevindirdi.