Dolar kurunda ipler geriliyor! Selçuk Geçer bizzat duyurdu: Yükseliş başlıyor

Selçuk Geçer dolara ilişkin önemli açıklamalara yer vererek tarih verdi. Yatırımcılar ise Geçer’in değerlendirmelerini ve verdiği tarihi araştırmaya başladı. Daha fazla detaya haberimizden göz atabilirsiniz…

Dolar kurunda ipler geriliyor! Selçuk Geçer bizzat duyurdu: Yükseliş başlıyor

Piyasada yaşanan yükseliş yatırım yapacakların nasıl bir yol izleyeceklerini bulmalarında zorluyor. Sıcak bir gelişme yaşandı ve ünlü ekonomistten bir açıklama geldi. Detaylar haberimizde…

dolar

SELÇUK GEÇER, DOLAR İÇİN ŞOKE EDECEK RAKAM VERDİ!

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar/TL kuru üzerindeki baskının sürdürülemez olduğunu söyleyerek dolar için şok bir tarih ve rakam verdi.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar/TL kuru üzerindeki baskının sürdürülemez olduğu ve döviz kurunun 60 TL'ye ulaşabileceği yönünde şaşırtıcı bir tahminde bulundu.

 Geçer, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin dünyada dolar bazında en çok faiz veren ülke olduğunu belirterek, bu durumun doların değer kazanmasına neden olduğunu vurguladı. “Dolara yüzde 60 faiz ödeniyor. Döviz bu şekilde kaldığı sürece yükselişi devam edecek. Döviz kuru hızla artacak. "Sıcak para her zaman tehlikelidir" diyen Geçer, doların gerçek değerinin 32 TL değil çok daha yüksek olduğunu ifade etti.

"5 ay sonra da döviz fırlayacak" diyen Geçer, doların enflasyona göre hala çok ucuz olduğunu ve bu durumun sürdürülemez olduğunu ifade etti. Geçer yatırımcıları uyarıyor: “Faize paranızı yatırırsınız yüzde 60 faiz kazanırsınız, döviz bir fırlar yüzde 200 zarar edersiniz" dedi.

Doların yapay olarak düşük tutulmasının üreticileri zor durumda bırakacağını belirten Geçer, şöyle konuştu: “Doları bu şekilde baskılayarak hem üreticiyi yok edeceksiniz hem de işsizliğin artmasına neden olacaksınız. Bugün 60 lira olan doların enflasyonla gelecekte nasıl 70 lira olacağını konuşacağız. Ani bir artış olacak. Ani hareketle korkunç bir enflasyon oluştu. “Türkiye bunu çözemez” dedi.

Selçuk Geçer'in açıklaması ekonomistler ve yatırımcılar üzerinde büyük etki yarattı. Uzmanlar, yatırımcıların Geçer'in uyarılarına kulak verip portföylerini gözden geçirmeleri gerektiğini söylüyor.