Borsa'da o hisseyi alanlar yandı! İşlemlere el konuldu: Yatırımcının parası pul olacak!

Yatırımcıların yakından takip edip yatırımlarını yaptığı borsa hisselerinde son durum ne? Yatırımcının kafası karışık piyasadaki karışıklığın sonucu borsa hisselerine nasıl yansıdı diye merak ediyorlar. İşte haberin detayları….

Borsa'da o hisseyi alanlar yandı! İşlemlere el konuldu: Yatırımcının parası pul olacak!

Elinde birikmiş parasını koruma altına almak isteyenlerin birçoğu borsa hisselerine yöneliyor. Piyasalardaki çıkışlar ve düşüler borsa hisselerini nasıl etkiledi. Detaylar haberimizde…

dolar

BU HİSSEYE YATIRIM YAPANLAR SAÇINI BAŞINI YOLACAK. TÜM İŞLEMLERE EL KONULDU

Borsa İstanbul'da işlem gören bir davaya ilişkin tedbir kararı verildi.

Borsa İstanbul, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderdiği yazılı açıklamada, Atlantis Yatırım Holding (ATSYH) hisseleri için volatilite bazlı ölçüm sistemi (VBTS) çerçevesinde emir sarma ölçümü uygulanacağını duyurdu. . Bu emir 28 Ağustos'a kadar geçerli olacak.

KAP'a gönderilen açıklamaya göre, ATSYH hissesi için gerçekleştirilen emir aksiyonları arasında emir girişlerinin sınırlandırılmasına yönelik piyasa ve piyasa emir kısıtlamaları, emir iptalleri, emir miktarı azaltımları ve hisse senedi fiyat indirimlerinin yasaklanması gibi faaliyetler yer aldı. Ayrıca sipariş toplamaya ilişkin bilgilerin yayınlanmasına ilişkin kısıtlamalar da bu tedbirlerin bir parçasıdır. Sipariş paketinde yer alan tedbirlerin uygulanması sırasında kredi işlemlerinin ve toplu ödeme tedbirlerinin yasaklanması yönünde daha önce alınan kararlar uygulanmaya devam edecek. Bu önlemlerin amacı, olası piyasa dalgalanmalarının önlenmesi ve yatırımcıların daha güvenli bir ortamda işlem yapmalarına olanak sağlamaktır.

EMİR PAKETİNİN KAPSAMI NELERDİR?

Emir paketi tedbiri çeşitli kısıtlama ve yasakları içermektedir. Bu tedbirler kapsamında piyasa emirleri ve emir girişlerini sınırlandırmaya yönelik piyasa emirleri kısıtlanıyor, emir iptali gerçekleştirilmiyor, emir miktarları azaltılamıyor, emir fiyatlarında indirim yapılması yasaklanıyor. Ayrıca sipariş toplama bilgilerinin yayınlanması da sınırlıdır. Bu önlemler borsada aşırı dalgalanmaların önlenmesi ve yatırımcıların korunması amacıyla alınmaktadır.