Dolar borcu olanlara kara haber! Uzman isimden 45 TL tahmini ortalığı karıştırdı

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer açıkladı. Dolar borcu olan insanlara kötü haberi duyurdu. Tahmini 45 TL söylemi herkesi endişelendirdi. İşte ayrıntılar.

Dolar borcu olanlara kara haber! Uzman isimden 45 TL tahmini ortalığı karıştırdı

Son dönemde çeşitli faktörlerin etkisiyle birbiri ardına rekorlar kıran dolar kuru yeniden yükselişe geçti. Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kuruna ilişkin kısa ve orta vadeli tahminini yayınladı.

SELÇUK GEÇER

Salgın döneminde büyük zarar gören ve alınan tüm tedbirlere rağmen istenilen düzeye getirilemeyen enflasyon, halen son yılların en önemli ekonomik sorunlarından biri olmaya devam ediyor. Hem bizde hem de dünyanın diğer ülkelerinde ciddi anlamda yaşanan ve bu nedenle günlük hayatın koşullarını kötüleştiren yüksek enflasyon, doların kurunun da etkisiyle yükselmeye devam ediyor.

Küresel ölçekte yaşanan sorunların yanı sıra büyük bir seçimi geride bırakmamız, uzun süredir düşüşte olan dolar kurunu yeni rekorlara taşıdı. Seçimlerin ardından 18 TL'yi aşan ve yükseliş hareketini her geçen gün hızlandıran dolar kuru, bugün 27 TL'yi geçerek tarihe geçti.

Dolardaki yukarı yönlü hareketin altın piyasasına ve dolayısıyla günlük hayat koşullarına doğrudan etki etmesi birçok kişiyi paniğe sevk etmeye başladı. Dolarda düşüş başlar mı diye sorduğumda bir uzmanın adından korkutan açıklama geldi. Dolar tahminleriyle ünlü ekonomist Selçuk Geçer, kura ilişkin kısa ve orta vadeli tahminlerini sıraladı.

DOLAR

ÖNÜNE GEÇİLEMEYECEK

Dolar kuruna ilişkin kararlılığı ve öngörüleriyle ekonomiden kopmayan Selçuk Geçer, son yaptığı açıklamayla dikkatleri üzerine çekti. Geçer, bu değerlendirmenin kendi tahmini olmadığını söyleyerek doların yıl sonunda bloke edilemeyeceğini vurguladı ve Avrupa'nın en büyük bankalarından biri olan Deutsche Bank kabul etti.

TAHMİNLERİ ENDİŞELENDİRDİ!

Selçuk Geçer, dolar kurundaki yıl sonu gelişiminin 27 TL seviyesinde olduğunu ifade ederek, yıl başında 32 TL seviyesine hızlı bir sıçrama olacağını öne sürdü. Geçer, bu sıçramadan sonra doların yükselişinin durdurulamayacağını belirterek, Türkiye İstatistik Kurumu'nun enflasyon raporunda doların 40 TL sınırını geçtiğine işaret etti. Geçer, enflasyonun yükselmeye devam edeceğine inandığını belirterek doların 45 TL'ye hareket edeceğini söyledi.