Dolar borcu olan hemen ödesin! Duyacağınız rekorlar tansiyonunuzu hoplatabilir: Tarih verildi

Günümüzde, ekonomi dünyasında belirsizlikler ve dalgalanmalar yaşanıyor. Finans uzmanları ve analistler, döviz kurlarının gelecekte nasıl bir seyir izleyeceği konusunda tahminlerde bulunuyor. Selçuk Geçer tarafından yapılan dolar tahminleri ise oldukça çarpıcı. İşte detaylar...

Dolar borcu olan hemen ödesin! Duyacağınız rekorlar tansiyonunuzu hoplatabilir: Tarih verildi

Son dönemde dolar kuru dalgalı bir seyir izlemeye devam ediyor ve özellikle seçim sonrasında yükseliş trendine geçmiş durumda. Felaket tellalı olarak tanınan ünlü ekonomist Selçuk Geçer'in son dakika dolar tahminleri ise yine gündemi meşgul ediyor.

DOLAR 40 LİRAYI AŞABİLİR

DOLAR

Geçer'in tahminlerine göre, dolar kurunda yukarı yönlü bir hareket bekleniyor. Ağustos ayının ortalarında veya sonunda dolar kurunun 30 TL'ye ulaşacağı öngörülüyor. Bu tahmin, elinde dolar bulunanları sevindirirken dolar borcu olanları endişelendirecek bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Geçer ayrıca yılbaşında ise dolar kurunun 40 TL'yi aşabileceğini dile getiriyor.

Ekonomist Selçuk Geçer, hükümetin döviz kurları konusundaki politikalarını eleştiriyor ve dolar kurunun gerçek değerinin tabela fiyatlarına yansımadığına dikkat çekiyor. Gerçek değerlerin açıklanmasının önemine vurgu yaparak, bu şekilde ekonominin daha sağlıklı bir zemine oturacağını ve yabancı yatırımcıların Türkiye'ye çekilebileceğini ifade ediyor.