Devlete borcu olana kara haber tez ulaştı! Resmi Gazete'de duyuruldu!

Maliye Bakanlığı kamu borçlarına olan faizi şimdiye kadarki en yüksek seviyeye çıkardı. Yeni düzenlemeler Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu düzenleme kapsamında Hazine Bakanlığı, temerrüt faiz oranını yıllık oranında artırdı. 21 Mayıs'tan itibaren ertelenmiş borçlara da gecikme faizi uygulanacaktır.

Devlete borcu olana kara haber tez ulaştı! Resmi Gazete'de duyuruldu!

6183 sayılı Kamu Alacaklarının Tahsili Usulleri Hakkında Kanun'un güncellenmesiyle kamu borçlarına uygulanan gecikme faizi oranı %3,5'ten %4,5'e yükseltildi. Bu artış, kamu borcunu zamanında ödemeyenlere yönelik ek mali yük anlamı taşımaktadır.

Tecil Faiz Oranı Yüzde 48..

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın yayımladığı Tahsilat Genel Tebliği içeriğinde ertelenmiş kamu borçlarının yıllık faiz oranı yüzde 36'dan yüzde 48'e çıkarıldığı belirtildi. Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak 21 Mayıs'ta yürürlüğe girdi.

Devlete borcu olana kara haber tez ulaştı

21 Mayıs'tan sonra yapılan başvurulara ilişkin borç ertelemeleri yeni faiz oranı üzerinden hesaplanacaktır. Bu bağlamda borçlu vatandaşlar ile işletmeleri, borçlarını zamanında ödemedikleri takdirde daha yüksek faiz oranlarıyla karşı karşıya kalacaklar.

Kamu Borçlularına Ek Yük Gelecek!

Bu düzenlemenin amacı kamu borçlarının tahsilatını hızlandırmaktır. Ancak geç ödeme faizi ve geç ödeme faizindeki bu artış, borç yükü altındaki kişi ve işletmelerin ekonomik yükünün daha da artmasına neden olacaktır.