Dev otomobil firması Türkiye'ye Euro yağdıracak!

Renault otomobil sektörünün dev markası olurken alınan karar üzerine Türkiye'ye 400 milyon euroluk yatırım yapılacağı duyuruldu. 2027'den önce 4 yeni Renault modeli Bursa'daki OYAK Renault fabrikasında üretimler başlayacak.

Dev otomobil firması Türkiye'ye Euro yağdıracak!

Fransız otomotiv üreticisi olan Renault Group ve OYAK, 400 milyon euronun üzerinde yatırımla, Türkiye’de yeni model ve motor üretimine başlatılması amaçlanırken ihracat merkezi üzerinde Renault, 'Uluslararası 2027 Oyun Planı' kapsamında adımların atılacağı duyuruldu.

Şirket tarafından İstanbul üzerinde toplantılar yapılırken Renault global CEO'su Fabrice Cambolive, yeni planlamalar üzerine Türkiye'nin önemi alanlarından olan büyük rol üstlenerek çalışmalar başladı. OYAK ile beraber 54 senedir Türkiye'de faaliyetler sürerken 1952'den bu zamana OYAK ve Renault ile beraber 2.5 milyar eurodan fazla yatırım yapıldı. 7.5 milyondan fazla araç üretimi yaşanırken 7 otomobilden birisi Renault logosunu taşırken SUV segmentinde güçlü varlıklar oluşturuldu.

renault

2026'DA BURSA'DAKİ FABRİKA HAREKETE GEÇECEK

Renault Gropu Türkiye CEO'su Jan Ptacek ise, Türkiye'de yerel üretimin, pazar liderliğinin anahtarının olduğunu açıklarken Renault olarak bu yeni ürünlerle Türkiye'de B ve C SUV segmentlerinde müşteri istekleri üzerine bir ürün yelpazesi sunarak liderliğin geliştirileceği açıklandı.

Ptacek, OYAK ve Renault’nun yeni yatırımı kapsamında, 2025 yılına kadar Bursa’daki Ar-Ge merkezinde çalışan mühendis sayısının 500’e ulaşacağını, bunun da Ar-Ge ekibinin 2022 yılında ki verilere bakılarak iki katına çıktığı görüldü.

4 YENİ MODELİN İLKİ DUSTER

Modeller üzerinden ilkin Duster olduğu açıklanırken MAİS A.Ş. CEO’su Dr. Berk Çağdaş da, 2024 senesinde Türkiye'de sunulacak olan Renault Duster, Renault'nun Türkiye'de yerelleştirmeyi planladığı 3 SUV’un ilki olacak. Duster, kariyerinin 13 yılı aşkın süresinde dünya genelinde satışlar 1.7 milyonu geçerek rekora koştu. OYAK ve Renault ortaklığı üzerine ülke ihracatında sağlanacak katkı ve iç pazarlar desteklenirken stratejisi üzerinden umut verisi hazırlıklar yapıldı.