Dar gelirliye ilaç gibi destek! 7000 TL sosyal yardım başvuruları tekrar açıldı

Düşük gelirli vatandaşlara birçok sosyal yardım ödemesi yapılmaya devam edilirken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yardımları vatandaşların bütçesine destek vermeyi tüm hızıyla sürdürüyor.

Dar gelirliye ilaç gibi destek! 7000 TL sosyal yardım başvuruları tekrar açıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yardımları vatandaşların bütçesine destek olmaya devam ediyor. Türkiye'nin son dönemdeki ekonomik gelişmeler vatandaşları zor durumda bırakırken aylık 7 bin TL tutarındaki sosyal yardımlar dar gelirlilerin dikkatini çekiyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın dar gelirli vatandaşlara çok sayıda sosyal yardım ödemesi devam ederken, insanlar ekonomik şartların ağırlamasından dolayı kendilerine uygun yardım ödeneği araştırmaları yapıyor.

Dar gelirliye ilaç gibi destek! 7000 TL sosyal yardım başvuruları tekrar açıldı

Bakanlık, halkın mali yükünü hafifletmeye yönelik destek ödemeleri başvurularını almayı sürdürüyor. Gerekli koşulları sağlıyorsanız Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na destek başvurusunda bulunabilirsiniz. Finansman başvuruları e-devlet sistemi üzerinden yapılabilecek. Başvurunuzu doğrudan sosyal yardım kuruluşuna da gönderebilirsiniz. Başvurusu kabul edilenlere aylık 7000 TL destek verilecek.

Emeklilere yapılan yüzde 49,25 zammın ardından bu artışla birlikte evde bakım ödeneği 7.000 TL'ye yaklaştı. Engellilere ödenen tutar 4000 TL'yi geçti. Yaşlılara ödenen tutar da 3000 TL oldu.

Sosyal yardım almak isteyen herkesin e-devlet başvuru formunu doldurması gerekiyor. Başvuru formundaki bilgilerin eksiksiz olarak doldurulması önemlidir. Bu, yardım almanızı kolaylaştıracaktır.