Cumhurbaşkanı müjdeyi verdi! Başvuru yapanlara günlük 482 TL maaş: Başvurular açıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı programa ilk başvurular alınmaya başlandı. Yayınlanan iş ilanları için başvuru bilgilerini haberimizde bulabilirsiniz.

Cumhurbaşkanı müjdeyi verdi! Başvuru yapanlara günlük 482 TL maaş: Başvurular açıldı

CumhurbaşkanıErdoğan, geçtiğimiz hafta orta vadeli ekonomik planın açıklandığı konferansta bir açıklama yaparak, İŞKUR aracılığı ile hizmet içi ve mesleki eğitim programlarıyla binlerce çalışanın işe alınacağını söyledi. Erdoğan, açıklamasında "Mesleki ve teknik eğitim müfredatlarının yenilenmesi, staj ve hizmet içi eğitim programlarının yaygınlaştırılması için yönetim ile finansman konularını da dahil ederek özel sektörle iş birliğini güçlendireceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından gençler, hizmet içi kurslar ve mesleki eğitim için iş ilanları hakkında araştırma yapmaya başladılar.

"Her yıl 500.000 kişi istihdam ediliyor"

Edinilen bilgilere göre; öz konusu programla yılda 500.000 kişiyi işe alma planlanıyor.

Program nedir, nasıldır?

Hizmet içi ve mesleki eğitim kursları İŞKUR'un özel sektör işbirliğiyle düzenlediği kurslardır. Bu program kapsamında gençleri iş hayatına kazandırıyor ve bu alanda tecrübesi olmayan gençlere kariyer kazandırılıyor. Gençler mesleği çalışarak öğreniyor ve İŞKUR onlara harçlık veriyor. Cep harçlığı üst limiti 482 lira şeklinde açıklandı. Her programa ilişkin personel alım koşulları aşağıdaki şekilde açıklanmıştır:

- İŞKUR'a işsiz olarak kayıtlı olanlar;

- 15 yaşın üzerinde olmak;

- İşverenin birinci ya da ikinci derece akrabası veya eşi olmamak;

- Emekli olmamak;

- Programın başlamasından önceki bir yıl içinde, programa uygun bir işverenin vergi kimlik numarası kapsamında işyerinde sigorta kapsamına sahip olmamak;

- aynı mesleki alanda bir kurumun sponsorluğunda düzenlenen bir kursu/programı tamamlamamış olmak;

- Programa katılmama nedeniyle yaptırımlara tabi değildir;

İş ve kariyer danışmanlığı hizmeti alabilmeniz için gerekli şartları taşımanız gerekmektedir.

GÜNLÜK YEVMİYE

İş arayan kişi statüsündekiler günlük 438 TL, öğrenciler (tam) 438,55 TL, öğrenciler (kısa) ise 328,91 TL alıyor. İşsizlik ödeneği alanlar günlük 219,28 lira, gelecekte meslekte çalışacaklar ise günlük 482,41 lira alacak.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

 İlk açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda yapıldı. Yayınlanan ilanlara baktığınızda İstanbul, Kahramanmaraş, Batman, Kocaeli illerine ait ilanların olduğunu göreceksiniz.

Hizmet içi ve mesleki eğitim kursları için başvurular İŞKUR'un resmi internet sitesi üzerinden kabul edilmektedir. Başvuru yapmak istiyorsanız esube.iskur.gov.tr ​​ile iletişime geçiniz. Bu adresi ziyaret ettikten sonra aşağıdaki görselde gösterilen adımları takip ederek kurs program sayfasından başvuru yapabilirsiniz.