Çocuklu aileler geç kalmadan başvurun! Devlet tek seferlik çocuk yardımı verecek

Çocuk sahibi olan ailelere büyük destek geldi. Devlet ne desteği sağlıyor? İşte merak edilen detaylar haberimizde.

Çocuklu aileler geç kalmadan başvurun! Devlet tek seferlik çocuk yardımı verecek

Aile Bakanlığı çocuklu ailelere büyük kampanya desteği sunuyor. Ödeme detayları paylaşıldı. Kimler başvurabilir? Tüm detaylar haberimizde.

ÇOCUK SAHİBİ AİLELERE DEVLET DESTEĞİ!

Ekonomik şartlarda zorluk yaşayan vatandaşlar için Aile Bakanlığı destek sağlıyor.Bakanlık

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuk sahibi aileler için çeşitli yardımlar sunmaktadır. Başvuru şartlarını taşıyan aileler her ay nakit para desteği alacak. Çocuk sayısına ve gelire bağlı olarak yardım yapılacaktır.

2015 senesi itibariyle doğuran annelere doğum yardımı yapılmaktadır. Dilekçe ile başvuruda bulmak yeterlidir. İlk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk 400, üçüncü çocuk için 600 TL ödeme yapılacaktır. 18 yaşından küçük engelli çocuğu bulunan ailelere 1.874 TL destek sağlanacaktır. Aile içinde kişi başı 3800 TL altında gelir olması gerekmektedir.

Bakanlık Türkiye Aile Destek Programı kapsamında aile gelirlerine bağlı olarak nakit destek sağlanmaktadır. Hane içerisinde kişi başına düşen gelirin 3800 TL altında olması gerekmektedir.

1-2 çocuklu ailelere 350 TL, 3 çocuklulara 450 TL, 4 çocuklulara 550 TL, 5 ve daha fazla çocuğa sahip olanlara 650 TL ödeme yapılacaktır.

Çocukların okul masrafları için ailelere ödeme yapılmaktadır. Ödenecek tutar çocuğun okul seviyesine, cinsiyetine bağlı olarak değişkenlik göstermektedir.

İlkokul, lise, üniversite öğrencileri bu destekten yararlanmaktadır.