Çocuk Sahibi Vatandaşlara Müjde! Yıllık Bin 750 TL Ödeme İçin Başvurular Başladı!

Ağustos ayı itibariyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çocuğu olan ailelere yönelik destek ödemeleri başlatıldı. İhtiyaç sahibi ailelere düzenli olarak yapılan bu yardım, aylık 1750 TL olarak sağlanıyor. Başvuruların nasıl yapılacağına dair önemli bilgileri sizin için derledik.

Çocuk Sahibi Vatandaşlara Müjde! Yıllık Bin 750 TL Ödeme İçin Başvurular Başladı!

Aile Bakanlığı, çocuğu olan ailelerin geçimini sağlamakta güçlük çekenlere yönelik destek ödemelerini düzenli olarak gerçekleştiriyor. Bu programdan düzenli olarak yardım alan ihtiyaç sahibi aileler, bu destekten yararlanabilirler. Bakanlık, ekstra şartlar koymadığı için birçok vatandaş bu desteklerden faydalanabilmektedir. Yardım alabilmek için başvuruların bakanlığa iletilmesi gerekmektedir.

Aile Destek Programı Başvuru Şartları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Aile Destek Programı'na başvuru yapacak vatandaşlardan istenen şartları duyurdu. İhtiyaç sahibi olan ve hane içinde kişi başına düşen aylık ortalama geliri 2.835 TL'yi aşmayan aileler bu sosyal yardımlardan yararlanabilirler. Gelir şartı, bu programdaki temel kriter olarak uygulanmaktadır.

Ödeme Tutarları Belli Oldu

Aile Bakanlığı, sosyal destekleri kişi başına düşen ortalama aylık gelire göre belirlemektedir. Yardımlar, kişi başına düşen ortalama gelire göre farklı tutarlarda yapılmaktadır:

  • Aylık ortalama geliri 450 TL ve altında olanlara 1.250 TL
  • Aylık ortalama geliri 450 TL ile 911 TL arasında olanlara 1.100 TL
  • Aylık ortalama geliri 911 TL ile 1.372 TL arasında olanlara 950 TL
  • Aylık ortalama geliri 1.372 TL ile 2.835 TL arasında olanlara 850 TL ödeme yapılmaktadır.

Ek Sosyal Yardım Ödemeleri

para7.jpg

Ayrıca, Aile Destek Programı kapsamında çocuk sayısına göre ek bir sosyal yardım ödemesi de bulunmaktadır:

  • 1-2 çocuklu ailelere 350 TL
  • 3 çocuklu ailelere 450 TL
  • 4 çocuklu ailelere 550 TL
  • 5 ve üzerinde çocuğu olan ailelere ise 650 TL aylık ödeme yapılmaktadır.

Bir vatandaşın bu sosyal yardım programından alabileceği aylık ödeme tutarı maksimum 1.900 TL olmaktadır. Ailenin aylık geliri 450 TL ile 911 TL arasında ve 5 çocuk veya daha fazla çocuğu varsa aylık olarak 1750 TL ödeme almaktadır.

Başvurular Nereden Yapılıyor?

Yardım almak isteyenler başvurularını e-devlet veya bağlı oldukları kaymakamlıklar üzerinden dilekçe usulüyle yapabilirler. Başvurunun onaylanması durumunda belirlenmiş olan banka hesabına ödeme yapılabilmektedir. Yardım başvurusu reddedilen veya süresi dolduktan sonra, belirlenen süre sonrasında tekrar başvurular belirlenen kanallar üzerinden gerçekleştirilebilir.