Çeşme suyunu sevdirecek zam! Damacana suyun fiyatını gören baygınlık geçirecek

Son zamanlarda artan hava sıcaklıkları nedeni ile barajlardaki doluluk oranı oldukça düştü. Bu durumdan dolayı damacana suya rağbet oldu. Günlük su ihtiyacını damacana ile karşılayanlara kötü haber geldi. İşte detaylar…

Çeşme suyunu sevdirecek zam! Damacana suyun fiyatını gören baygınlık geçirecek

Artan enflasyondan sonra yaşanan fiyat artışları vatandaşı isyan ettirecek duruma geldi. Şimdi bir zamda damacana suya geldi. Detaylar haberimizde…

banka

SU KRİZİ SONRASI SU ZAMMI! SU İÇMEK LÜKS OLDU! 1 DAMACANA SU 100 TL

Türkiye'de ve dünyada yaşanan su krizi etkilerini göstermeye başlarken, artan yağışlar, ekonomik kriz ve enflasyonun etkileri ile birleşerek su fiyatlarını da etkilemeye başladı. 1 damacana su 100 TL oldu.

Tatlı su ihtiyacı tüm hanelerdeki en büyük sorundur. Özellikle şehirlerde yaşayan vatandaşlar için suya erişim, su satın almayı gerektirmektedir. Ancak su satıcıları yükleme ve nakliye hakkında konuştuğunda, en son akaryakıt zammı sonrasında kendileriyle iletişime geçtikten sonra 70 TL'lik yakıt ücreti harcıyorlar.

Akaryakıta yapılan bu zamların ardından İstanbul Gazoz Su Şerbet Boza Turşu ve Sirke Esnaf ve Satıcılar Odası Başkanı Ahmet Turan Akkaya, her ay damacana suya yeni zam yapıldığına dikkat çekti.

Akkaya, “Şaşkın ördek gibiyiz. Fiyatların nerede duracağını bilmiyoruz. Eskiden suda tarife fiyatı belirledik. Akaryakıta zam geldiği sürece su zamları da durmayacak. Bu gidişle 100 lirayı bulur” dedi.

Türkiye'de 10 bine yakın su bayisinin olduğunu ve bunların yaklaşık yüzde 10'unun artan maliyetler nedeniyle kapanmak zorunda kaldığını söyleyen Akkaya, "Su fiyatları artarken insanlar su arıtma cihazına yöneldi" dedi.

Türkiye'de çoğu yabancı 300 marka var. 2016 yılında kişi başı yıllık şişelenmiş su tüketimi 148 litre iken bu oran 2019 yılında 140 litreye, 2022 yılında ise 126 litreye düşmektedir.