Çay fiyatları uçuşa geçti! Etiketler değişmeden koşun: Artık en ucuzu bu fiyat...

Çay fiyatlarına bir zam daha geliyor. Son zamla birlikte yaz mevsimi boyunca çaya gelen zam yüzde 88 olmuş oldu. Detaylar haberimizde...

Çay fiyatları uçuşa geçti! Etiketler değişmeden koşun: Artık en ucuzu bu fiyat...

Çay fiyatlarına bir kez daha zam geldi. Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasında çay fiyatlarına yüzde 15 oranında bir zam yapıldığı duyuruldu.

Bugün yapılan zamla birlikte, raflarda satılan çayların fiyatları Haziran ayından bu yana dördüncü kez artış göstermiş oldu. 8 Haziran tarihinde yüzde 43'lük büyük bir zamla başlayan artış, 14 Temmuz'da yüzde 9.5 ve 15 Ağustos 2023 tarihinde yüzde 4.5 oranındaki iki ayrı zamla devam etti. Son olarak 12 Eylül 2023 tarihinde yüzde 15'lik yeni bir zam daha yapıldı.

Bu son zamlarla birlikte Çaykur, 8 Haziran'dan bu yana geçen 97 günde toplamda yüzde 88.2 oranında zam yapmış oldu.

çay fiyatları zamlandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Ağustos ayında açıklanan verilere göre, çay ve diğer demlendirilen içecek çeşitlerindeki fiyat artışı aylık olarak yüzde 7.17 olarak kaydedildi. Yıllık bazda ise artış oranı yüzde 54.61 olarak belirlendi.

Bugün açıklanan yeni fiyat listeleri şirketlere iletilmeye başlandı. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimler öncesinde Rize'de yaptığı açıklamada, yaş çay alım fiyatının kilo başına yüzde 64 artışla 11 lira 30 kuruşa çıkarıldığı da hatırlatıldı.

Çay fiyatlarındaki bu son zam, çay tüketenlerin ve çay üreticilerinin dikkatle takip ettiği bir konu olarak önemini koruyor.