Çanakkale'yi Sarsan Doğa Olayı: Fırtına, 3 Balıkçı Teknesini Alabora Etti

Çanakkale'yi sarsan şiddetli fırtına ve sağanak yağmur, geçtiğimiz gece hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle Dardanos bölgesinde meydana gelen fırtına sebebiyle 3 balıkçı teknesi sulara gömülürken, çevredeki birçok iskele de tahrip oldu.

Çanakkale'yi Sarsan Doğa Olayı: Fırtına, 3 Balıkçı Teknesini Alabora Etti

Meteoroloji Uyarısı ve Fırtına Etkisi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar doğrultusunda, Çanakkale'de gece saatlerinde hızı yer yer 100 kilometreyi aşan fırtına ile birlikte sağanak yağış yaşandı. Özellikle Dardanos bölgesinde meydana gelen fırtına, dev dalgalara yol açarak birçok iskeleyi yıktı ve bölgede bulunan 3 tekneyi de alabora etti. Bununla birlikte, balıkçıların iskelede beklettiği kullanılmamış ağlar denize döküldü.

Balıkçıların Gözünden Yaşanan Felaket

Balıkçılıkla uğraşan Hasan Yurt, durumu şu sözlerle aktardı: “Denizle ilgili en önemli nokta, meteorolojik durumun takip edilmesidir. Balıkçılar, tekneleri varsa bu gibi durumlara karşı gerekli tedbirleri almalıdır. Çünkü Dardanos bölgesinde teknelerin korunabileceği bir barınak bulunmamaktadır. Batıdan ve güneyden gelen rüzgarlar bizi doğrudan etkiliyor. Her yıl teknelerimiz bu tür felaketlerle karşı karşıya kalıyor. 3 tekne sulara gömüldü, 4 tekne ise zarar gördü. Her yıl olduğu gibi bu zararı barınak eksikliğinden dolayı yaşıyoruz. Balıkçı arkadaşlarımızın iskeleleri yıkıldı ve kullanılmayan ağlarımız sulara karıştı. Büyük zararlarla karşı karşıyayız. Tekneler zaten büyük hasar aldı. Sahilde sadece 2 tekne ayakta kaldı, diğerleri battı. Ben 10-15 yıldır teknemi Dardanos sahilinde sıkı bir şekilde bağlıyorum fakat bu son fırtına bizi endişelendirdiği için 3 gün önce teknemi alıp Sarıçay'a götürüp bağlamıştım. İyi ki de öyle yapmışım, aksi takdirde teknem de zarar görecekti.”