Çalışan Emeklilere Yılbaşında Müjde: İkramiye Tarihi Kesinleşti!

Çalışan emeklilere yönelik 5.000 TL ikramiye ödemesi, yılbaşından önce kanun teklifiyle onaylanarak hayata geçiyor. Detaylar için okumaya devam edin!

Çalışan Emeklilere Yılbaşında Müjde: İkramiye Tarihi Kesinleşti!

Çalışmayan emeklilere verilen 5.000 TL'lik ikramiyenin ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıyla birlikte çalışan emeklilere de aynı ikramiyenin verileceği duyuruldu. TBMM Genel Kurulu'nun bütçe görüşmelerinin hemen ardından çalışmalara ara vermeden devam edilmesi ve çalışan emeklilere 5.000 TL ödenmesini içeren düzenlemenin kanun teklifi yılbaşına kadar yasalaşabilir.

Çalışan Emeklilere Yıl Sonu Hediyesi: 5.000 TL

Milyonlarca çalışan emeklinin beklediği 5.000 TL ikramiye ödemesini içeren kanun teklifi, yılbaşından önce yasalaşması için planlanıyor.

AK Parti kaynaklarına göre, TBMM Genel Kurulu, 2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ve 2022 Yılı Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin görüşmelerinden sonra hızla çalışmalarına devam edecek.

2023/06/14/para12.jpg

Yılbaşından Önce Yasalaşması Planlanıyor

Bütçe görüşmelerinin 25 Aralık'ta tamamlanması bekleniyor ve Genel Kurul, ekonomiyle ilgili düzenlemeleri içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edecek.

Genel Kurul, bütçe görüşmeleri öncesinde 43 maddesi onaylanan 86 maddelik teklifin diğer maddelerini ele alacak.

Yeni Yılda Uygulanacak Düzenleme

Çalışan emeklilere yönelik 5.000 TL ödemesini içeren teklifin, yeni yıldan önce yasalaşması ve düzenlemenin hayata geçirilmesi bekleniyor.

Genel Kurul, bu teklifin yasalaşmasının ardından çalışmalarına ara verecek.