Çalışan annelere SGK'dan nakit ödeme! Başvuran tüm anneler 520 TL alıyor

SGK'dan çalışan annelere müjdeli haber! 2023'te sigortalı annelere 520 TL verilecek. Başvuran herkese verilecek ödeme ile ilgili detaylar açıklandı. Detaylar haberimizde...

Çalışan annelere SGK'dan nakit ödeme! Başvuran tüm anneler 520 TL alıyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Türkiye'de çalışan milyonlarca sigortalı için önemli bir duyuru yaptı. Sigortalı annelerin faydalanabileceği emzirme ödeneği ile ilgili detaylar açıklandı.

6 AYDA 109.219.045 TL ÖDENDİ

1

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan duyuruya göre, 2023 yılında sigortalı annelere 520 TL emzirme ödeneği verileceği belirtildi. Bu ödeme, bebeklerin sağlıklı gelişimi için büyük önem taşıyor ve anne sütünün teşvik edilmesine katkı sağlıyor.

SGK, aynı zamanda sigortalı olmayan eşlerin doğum yapması halinde de sigortalı erkeklere emzirme ödeneği sunuyor. Bebek dostu sağlık kuruluşları programı kapsamında bebek bakım ve emzirme odaları açarak annelere destek olunuyor.

Sadece 2023 yılında ilk 6 ayda 214.031 anne için 109.219.045 TL emzirme ödeneğinin ödendiği veriler arasında yer alıyor. Bu uygulama, anne sütünün teşvik edilmesini ve bebeklerin sağlıklı bir şekilde büyümelerini desteklemeyi amaçlıyor. Anne sütüyle beslenen bebeklerin bağışıklık sistemleri güçlenirken, anne-baba bağının da güçlenmesine katkı sağlanmış oluyor. 

SGK, Türkiye'de sosyal güvenlik hizmetlerini düzenleyen ve sağlayan kurumdur. "Sosyal Güvenlik Kurumu" kelimelerinin baş harflerinden oluşan SGK, kamu kuruluşu niteliğindedir ve sosyal güvenlik alanında önemli görevler üstlenir. Amacı, çalışanları ve ailelerini, yaşlıları, engellileri ve diğer risk gruplarını sosyal güvence altına almak, sağlık hizmetlerine erişimi sağlamak ve sosyal yardımlarla vatandaşların refahını artırmaktır.