Bunu yapanın parası durduğu yerde yavruluyor: Altın tüyo verildi

Yatırım yapmak isteyenlere önemli tüyolar veren ekonomist bakın ne tavsiyede bulundu....

Bunu yapanın parası durduğu yerde yavruluyor: Altın tüyo verildi

ÜNLÜ EKONOMİSTTEN ALTIN GİBİ PARA KAZANMA TÜYOSU

Yatırım yapmak isteyenler ancak nereye yatırım yapacağına karar veremeyenler için ünlü ekonomist önemli açıklamalar yaparak paranızın en çok kazandıracağı yatırım aracıyla ilgili tüyolar verdi. İşte ünlü ekonomistin o konuşmalarından öne çıkanlar…

para

Enflasyon çığ gibi büyümeye devam ederken altın da bir aşağı bir yukarı yönde hareket ediyor. Yatırımcılarda altının bu kararsız hareketlerinden dolayı borsaya yönelmiş ve borsa da yatırım yapmaya başlamıştı. Ancak merkez bankasının politika faizini yükseltmesi ile birlikte yatırımcıların bir çoğu borsayı da terk etmeye başladı. Kur Korumalı Mevduat hesabının da çökmesi ile birlikte bankalar mevduat faizlerinde resmen birbirleri ile yarışa girdiler. Ünlü ekonomist Barış Soydan da yatırımcıların merak ettiği bir paylaşım yaparak yatırımcılara tavsiyelerde bulundu.

Mevduat faizlerinin her gün arttığına dikkat çeken Soydan mevduat faizlerinin cazip olduğuna değindi. Bankaların özellikle 3 aya kadar vadeli Türk Lirasında faiz oranlarının yüzde 50 ye kadar yükseldiğini belirtti.

YATRIMCILAR ŞAŞKIN

Mevduat faizlerinin hızla yükselmesinden sonra yatırımcıların ilgisi de bu yöne doğru kaydı. Yatırım yapmak isteyenler paralarının en iyi şekilde değerlendirmek için alternatif yollar aramaya koyuldu. Bankalar da faiz politikalarını olabildiğince yükselterek en önemli yatırım araçları arasında yerini aldı.