Bu mesleklerin maaşı müdürleri solladı: Maaş makası iyice açıldı

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun son araştırmasına göre, bazı usta meslek grupları, genel müdürleri geride bırakarak yüksek maaşlarla dikkat çekiyor. İşte usta çalışanların genel müdür maaşlarına yaklaştığı meslekler ve sektörler...

Bu mesleklerin maaşı müdürleri solladı: Maaş makası iyice açıldı

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun gerçekleştirdiği araştırmaya göre, belirli meslek gruplarında çalışan ustalar, neredeyse genel müdür maaşlarına yakın gelir elde ediyor. İşte bu kârlı meslek grupları ve ortalama maaş seviyeleri!

En Çok Eleman Aranan Sektörler

Posta Gazetesi'nin aktardığı verilere göre, 2022'den 2023'e iş ilanları %127.85 artarak 90,361'den 206,097'ye yükseldi. Bu dönemde en çok eleman aranan sektörler arasında gıda, güvenlik, restorancılık ve üretim öne çıktı.

Gözde Meslekler ve Maaşları

Güvenlik görevlisi, temizlik görevlisi, eleman, depo elemanı ve muhasebe elemanı gibi meslekler, en çok talep gören ve genel müdür maaşlarına yaklaşan gelir elde eden meslekler arasında bulunuyor.İş sektör

Tecrübeli Eleman Arayan Sektörler

İstanbul'da en çok tecrübeli eleman arayan sektörler arasında üretim, otomotiv, enerji, finans, sağlık, perakende ve turizm bulunuyor. İŞKUR'un 2023 İş Gücü Piyasası Analizi'ne göre, teknoloji, inşaat ve metal işleme gibi sektörlerde çalışan ustaların maaşı genel müdür maaşlarına oldukça yaklaşıyor.

En Yakın Maaşlar Hangi Mesleklerde?

Eleman.net'in araştırmalarına göre, demir ustası, kaynakçı, seramik ustası, dekoratif boya ustası, loder (kepçe) operatörü ve forklift operatörü gibi meslekler, genel müdür maaşlarına en yakın gelire sahip meslekler arasında yer alıyor.

Ustalık seviyesindeki çalışanların genellikle yüksek düzeyde teknik bilgi ve beceri gerektiren işlerde çalıştığı göz önüne alındığında, bu başarıdaki en önemli faktörlerden biri olarak teknik bilgi ve deneyim öne çıkıyor.meslekler

Deneyim ve Beklentiler

Eleman.net verilerine göre, en çok eleman aranan güvenlik, üretim, gıda ve restorancılık gibi sektörlerde genellikle 1-5 yıl arası deneyim bekleniyor.

Teknoloji, inşaat, metal işleme, sağlık ve enerji sektörlerindeki mavi yaka çalışanlar, teknik bilgi ve deneyimleri sayesinde usta seviyesine ulaşarak diğer sektörlerdeki beyaz yaka çalışanlarla benzer maaş düzeylerine erişebilme imkanına sahip.